Filem Masuk Jawi

Masuk Jawi, sebuah filem melayu terbaru 2021. Filem masuk jawi menampilkan pelakon Ropie, Zainol Ismail, Fendi Seman, Zul Ghani dan ramai lagi. Pelakon masuk jawi ni ramai pelakon baru yang dipilih berasal dari Kedah disebabkan hampir 100 peratus dialog menggunakan loghat utara. 

Lokasi penggambaran juga dilakukan di sekitar Jitra, Kedah. Filem Masuk Jawi arahan Che Mie akan ditayangkan pada 17 Jun 2021 di saluran 480 Astro First. Juga boleh distrim di Astro Go atau On Demand.

Filem Masuk Jawi Astro First 17 Jun 2021

Filem : Masuk Jawi
Tarikh tayangan : 17 Jun 2021
Pengarah : Che Mie
Produksi : Wandet Film Production

SINOPSIS MASUK JAWI

Mengisahkan tentang ragam tiga sahabat iaitu Tat, Ery dan Shamim yang sudah empat kali melarikan diri daripada berkhatan.

Bermacam helah dilakukan oleh tiga sekawan ni semata-mata hanya untuk melarikan diri daripadaa berkhatan. Huru hara satu kampung dibuatanya. 

PELAKON MASUK JAWI

Ropie
Zainol Ismail
Fendi Seman
Zul Ghani
Amirul Rahman
Muhammad Daffie
Muhammad Haziman
Cik Hawa Fasha
Fiesha Sha
Nur Hanim
Anne Adorra
S Azali


6 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. hahahah tgk poster pun dah tersengih nak gelak

    ReplyDelete
  2. aida suka ropi tu tau, fiza.
    dulu kala x suka. now, da suka lawak dia, gaya dia.
    memang best la movie ni ada ropi :)

    ReplyDelete
  3. Hehe ada lagi ke cara lama untuk sunat.

    ReplyDelete
  4. yg berlakon jadi isteri Tat tu nama apa. memang kelakar

    ReplyDelete
  5. Sha tengok sebab ada Ropie dekat poster tapi ropie muncul hanya sekejap.. sedih.. hahaha

    ReplyDelete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال