Header Ads

Mereng

Mereng, single terbaru nyanyian Bunga Ismee selepas lagu intan payung bersama Noraniza Idris. Lain macam tajuk lagu Si Bunga. 

Mereng ni maksud dia kurang siuman, sewel, gila, biul, tak waras dan sewaktu dengannya. 

Lagu Mereng merupakan OST telemovie Holiday Aji Tom yang akan bersiaran tak lama lagi. Basically lagu ni pasal anak beghanak dari ke bapak sampai ke cucu lebih kurang je.
-Bunga. 

 

Musim PKP boleh jadi ramai yang mereng juga sebab stress lama sangat terperap duduk rumah. Kan?

Jangan mereng kawan-kawan. Dengar lagu mereng takpe. Okay nice, lagu catchy sekali dengar terus rasa best. Ada orang tak suka bunga sebab suaranya halus kecil. Takpe, minat masing masing.

Lirik Lagu Mereng-Bunga Ismee

Lirik lagu Mereng-Bunga Ismee

Kita geng geng geng
Jalan mengiring
Semuanye mereng
Gelak Tertonggeng

Kita geng geng geng
Jalan mengiring
Semuanye mereng
Bergendang dang deng 

Bergendang dang deng
Bergendang dang deng
Bergendang dang deng
Bergendang dang deng

VERSE  
Hidup tunggang langgang semua kelam kabut
Dah macam pecah tongkang seorang taufan seorang ribut
Yang sulung jadi suri cuma harap gaji bini
Yang lagi satu memang suka mintak kena maki

Ah dan walaupun dah lama hilang
Tapi dalam hati sayang
Tak kira tempat dan bila
Aku yang terpaling gila

Call me S O F I A
To the B U N G A
When i’m with my fam
It’s only me and my geng geng

PRECHO
Walau apa pun terjadi
Takkan kita berbelah bagi 

VERSE 2
Nak pergi kembara
Dah macam ayam laga sekandang
Tapi tu benda yang biasa
Takkan putus air dicincang

No matter what
My homie’s in my blood
Tak perlukan permata
Kalau bersama lebih berharga

Yang pertama confirm keluarga
Walau berjumpa macam ikan laga
Tak kira mana tak kira bila
Kalau seorang jatuh pasti semua ada

Call me S O F I A
To the B U N G A

When i’m with my fam
It’s only me and my geng geng

Post-Chorus
Walau ribut atau taufun
Tetap kita berjalan jauh 
jalan sehaluan
Bergendang-dang-deng
Bergendang-dang-deng
  

10 comments:

  1. Betul kak ret cakap, sempoi je liriknyaaa hahaha

    ReplyDelete
  2. first time dengar nama penyanyi dan tajuk lagu. first time dengar lagu mereng ni. personally.... no komen..

    ReplyDelete
  3. Tajuk ni cam nak pancing Juara lagu je. Haha

    ReplyDelete
  4. mereng pulak hahaaa..jgn mng AJL pulak nnt ^_^

    ReplyDelete
  5. Ni belum dengar lagi. Biasa dengar lagu yang dia duet dengan Noraniza Idris tu.

    ReplyDelete
  6. Lirik lagu pun comel.. macam Penyanyinyaa... Hehee .. Nice aje muziknya... Suka

    ReplyDelete
  7. Hahahaaa... liriknya menghiburkan hati!

    ReplyDelete
  8. Tajuk lagu sekarang jenis terus-terang tiada puitis atau makna tersirat.

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.