Header Ads Widget

New Stories!

6/recent/ticker-posts

Menabung RM5

Disebabkan Tabung duit syiling dah hampir penuh makanya kena keluarkan dari tabung kalau tidak rak tak mampu nak menampung duit syiling dan bekas kaca yang berat tu. Alhamdulillah dah selamat masukkan dalam tabung haji sebab masih tak jumpa mesin CIMB Mesin deposit syiling tu.

Sekarang mula menabung lebih sikit, menabung RM5 kalau ada RM5 dalam purse. Nampak banyak sikit menabung tu kan. Tapi kalau nak menabung RM1 setiap hari pun boleh asalkan menabung. Ada juga tip menabung yang lain hari pertama RM1, hari kedua RM2 dan berterusan mengikut hari. InshaAllah hujung bulan dah dapat menabung RM465 selama 30 hari. Berbaloi kan?

menabung-rm5

Memang tak de ruginya menabung ni malah lebih bagus. Kira simpanan selain dari bank. Dah penuh barulah masuk kat bank atau untuk kegunaan keperluan. Memang rasa excited menabung ni sebab suka tengok tabung makin penuh.

Notapink : Bulan puasa nanti inshaAllah boleh berjimat lagi kan.

Post a Comment

12 Comments

  1. lagi excited bila kira jumlahnya yang banyak tu kan fiza...

    ReplyDelete
  2. Dah lama tak menabung macam dulu...

    ReplyDelete
  3. Akak pun buat macam yg fiza buat...ada je duit Note RM5 akak masukkan dlm tabung

    ReplyDelete
  4. wow bestnya cepat penuh nie

    ReplyDelete
  5. Tengah menabung jgak ni..hehe

    ReplyDelete
  6. pergh.... memang bagosss menabunggg....dulu ngn adik beradik semua pakat penuhkan tabung, hahaha
    tabung pun comel2, cuma skrg, nona menabung dgn menyimpan emas, and bank... hehe~

    ReplyDelete
  7. ohh lupa,,ade org...dy menabung, untuk sedekah, cukup brpe rm, dy agihkan kpd yg memerlukan...hehe.. walau sikit, cara dy pn mcm best jee

    ReplyDelete
  8. Sha punya tabung buluh isi syiling tak penuh-penuh lagi T_T

    ReplyDelete
  9. buat jugak untuk rm5 dan syiling 50 sen.. best kan bila dapat menabung nih.. nampak jugak peningkatan simpanan tu.. in shaa Allah bulan puasa nanti boleh agaknya tambah hasil tabungan..

    ReplyDelete
  10. Wah.. Bgus2... Sy menabung utk ank je.. Diri sendiri x smpat nak menabung...

    ReplyDelete
  11. so far aida ada tabung utk syiling.
    lom sempat buat tabung note rm5. sebab jarang dpt.
    note rm1 tu byk la, fiza...
    but, sgt useful menabung secara konsisten.
    tabung syiling aida tu pun kalau penuh, cecah RM800 tgh tahun lepas tau.

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.