Cara Baru Tanam Pokok Kaktus

Friday, June 05, 2015

Cara baru tanam pokok kaktus tanpa menggunakan tanah. Caranya mudah sangat yang penting kena ada pokok kaktus dan juga tanaman pokok lain contohnya pokok bunga kertas ke atau pokok bunga besar.

Potong kaktus dan cucukkan pada batang pokok bunga yang telah dipotong. Pastikan potong batang pokok bunga secara serong supaya humungnya tajam dan mudah untuk cucukkan kaktus nanti. Kemudian biarkan je lama lama dia akan tumbuh kat hujung batang dan terus bercambah baru..cantik macam mak Fiza buat ni..dah berjurai ke bawah dah. Nanti nak buat macam ni jugaklah..


Kalau korang ada tanam kaktus dan bunga lain, cubalah buat 😄

7 comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.