Image Slider

Freebies Label Tag/Sticker

Sunday, August 30, 2015
Morning Sunday Sunshine! Rutin hari ahad biasanya housekeeping bersama dan bersantai je la. Kalau korang takde apa nak buat hari ahad tu, bolehlah housekeeping juga dan mendeko² rumah biar bertambah kemas dan cantik. Kalau rajin, bolehlah DIY Sticker label untuk rempah ratus  ke, fail² bil ke, goodies bag ke atau mana yang sesuai untuk di labelkan.

freebies-label-tagsticker
Kalau save image ni drag ke new tab dan save image.

Kat atas ni Fiza ada provide freebies label tag/sticker. Tak tahu macamana nak buat? Boleh refer entry DIY Sticker Label. Contoh yang dah siap macam dalam gambar bawah ni. 


Boleh download freebies  terus sebab Fiza dah siap susun dalam satu size paper A4. So memudahkan kerja nanti kan. Print je, kemudian tulislah dengan marker pen. Kalau nak senang, download kemudian edit kat microsoft word masukkan nama label. Pun boleh. Ikut mana yang korang rasa lebih mudah nak buat.


Buat masa ni, Fiza bagi satu design je la dulu ye. Next time ada masa lebih Fiza buat design lain dan berwarna pulak. Okay? Nak tanya juga ni, apa lagi freebies yang boleh dibuat ye? So sama² boleh guna nanti. Kalau ade idea, mohon share ye. Terima kasih semua.


Bukan Sekadar Hanya Buat Contest, Giveaway dan Segmen

Tuesday, August 25, 2015
Peringatan untuk diri dan untuk blogger yang rajin buat contest, giveaway dan segmen. Memang seronok buat contest, giveaway dan segmen ni sebab selain berkongsi rezeki yang ada dapat jugak menambahkan rakan blogger serta menaikkan traffic blog. Akan tetapi bukan sekadar hanya buat contest dan semua tu tapi kita perlu BERTANGGUNGJAWAB menganjurkannya walaupun kadang² hadiah tu di sponsor oleh orang lain.
Iklan kejap : Dapatkan hadiah Jam Dinding dan Lampu IKEA untuk TOP3 Komentator Julai & Ogos.
Sebelum buat sesuatu contest tu seeloknya plan sebaik mungkin dan bukan terus main buat dan kemudian tukar² syarat selepas diadakan. Jadi tak proper dan berterabur dan kemudiannya timbul masalah ada yang tak follow sponsor disebabkan tak follow up yang penganjur update.

Pastikan masa contest mengikut jadual yang ditetapkan. Kalau sibuk, manage masa sebaiknya untuk contest yang dianjurkan. Bila dah plan elok semuanya barulah semuanya akan berjalan dengan baik.

Sebenarnya contest giveaway semua ni, untungnya bukan dari sebelah pihak je. Kedua² pihak sebenarnya. Walaupun ada yang tidak menang tapi faedah bertambah followers, likers dan traffic tu ada sekurang²nya. Kalau menang itu bonus.

Memang tak dinafikan faedahnya lebih kepada penganjur akan tetapi itulah yang sepatutnya dapat sebab dari awal sampai habis memang penganjur yang kena uruskan. Kira rewards kepada penganjur lah kan.

Tapi ada juga penganjur yang TAMAK sebab lepas keputusan di umumkan, pemenang dah bagi details tapi penganjur terus senyap sepi. Kat blog lansung tak berupdate sehingga ke hari ni. Kalau busy sekalipun boleh letak notis kat blog. Orang lain boleh faham kot rasanya. Ini tak, senyap terus. Kes macam ni Fiza dah terkena 2 kali dah. Malas pulak nak pergi mintak untuk kali kedua walaupun itu hak kita. Senyap terus sehingga ke hari ni. Bukan rezeki Fiza kot.

Ada juga yang Fiza mintak hadiah kali kedua tapi dia terus sepi tak reply email lansung tapi tengok blog berupdate pulak. Kalau malas nak layan kenapa anjurkan contest? Untuk suka² ye? Lepas tu Fiza pun senyap je la. Kalau busy sekalipun boleh inform pemenang kot kan bukan terus senyap. Nanti kata pemenang tak sabar pulak..haihhh? Tak faham sungguh!

Kemudian ada juga yang penganjur yang kata hadiahnya dah pos tapi tak sampai² juga. Kemudian Fiza tanya pemenang lain, tak dapat juga. Bila dia tanya penganjur. Dah pos juga katanya. Disebabkan pos biasa so tak dapatlah nak trace kat mana. Itu tak tahu lah mana silapnya. Tapi Fiza anggap takde rezeki jugalah. So let it go~

Dan paling tak best bila penganjur Contest buat contest lepas tu sampai dah tamat pun masih tak berupdate blog tu sampai ramai yang dok tanya, bila nak umumkan pemenang? Tapi masih takde jawapan.. Pelik betul la..Ini namanya penganjur terus senyap.

Janganlah kata pemenang ni tak sabar, terhegeh² dan mengharap sangat hadiah tu. Tapi dah itu pemenang punya hak kan? So kenalah adil.

Macam² jenis penganjur yang Fiza pernah ada pengalaman sepanjang join contest, giveaway dan segmen ni. Itu pengalaman Fiza sebagai peserta la.

Bila Fiza menganjurkan contest, giveaway dan segmen ni ada juga pemenang tak redeem hadiah, dah letih dah email dan komen kat blog. Tapi dia masih tak beri respon. Tak nak hadiah kot kan? Kalau Fiza ada berhutang hadiah tu mana yang ingat tu mehlah contact Fiza ye. Mana yang Fiza pernah sponsor tapi pemenang tak tuntut hadiah kat penganjur, silalah tuntut hadiah kalau masih berminat.

Dan jadi penganjur ni sebolehnya poslah hadiah sendiri sebab dulu Fiza pernah suruh kawan pos tapi dia tak pos sudahnya hadiah entah kemana dan terpaksa ganti hadiah baru. Kesian pemenang dapat hadiah lambat.

So kesimpulannya, nak buat sebarang contest, giveaway dan segmen ni kenalah tahu peranan masing² sebagai penganjur, sponsor dan juga peserta. Elakkan menipu dan rasa ditipu. Maaf andai terasa, sekadar berkongsi pendapat. Jangan kecam Fiza pulak. Bukan nak tunjuk bagus tapi tunjuk pengalaman supaya orang lain pun boleh beri pendapat dan beringat²lah kita.

Opsss.. Sorry panjang pulak bebelan petang ni. Bila dah teringat dan ada idea terus menaip. ^__^

Resepi Chicken Chop Mudah

Monday, August 24, 2015
Ingatkan buat chicken chop ni susah sangat rupanya senang sangat. Okay, Fiza share resepi chicken chop paling mudah. Kalau nak cuba silakan cuba cara Fiza ni kalau nampak mudah lah. hehe.. Rasanya tak mengecewakan. Kira jimat dari makan kat luar. 
resepi-chicken-chop-mudah
Sorry overcook sikit ayamnya.
Nak senang buat chicken chop beli je ayam bahagian peha dan mintak penjual ayam tu buang tulang. Balik rumah senang kerja sikit. 1bahagian peha ayam ni dalam range harga RM2.++. Ini cara untuk siapkan ayamnya. Follow je step yang Fiza dah ringkaskan ni.
resepi-chicken-chop-mudah
Tepung beras untuk merangupkan ayam goreng.

Coleslaw mesti kena ada, ada sayur baru sedap makan. Cara buat Coleslaw ni pun mudah je 
resepi-chicken-chop-mudah

Tak lengkap chicken chop tanpa sos black pepper. Sebenarnya boleh je guna terus sos black pepper yang dah siap jual tu tapi sos tu macam terlampau pekat sangat so Fiza cuba buat sos tu bertambah banyak sikit dan bertambah sedap.
resepi-chicken-chop-mudah

Okay senang sangat kan. Kesimpulannya bahan² yang perlu ada

Ayam bahagian peha
Garam
Black pepper
Sos black pepper
Telur
Tepung beras
Bread Crumb
Minyak masak
Kubis
Carrot
Mayonis salad
Butter
1/2 biji bawang holland
Tepung jagung
Sedikit air

Jangan lupa sediakan bersama kentang goreng dan salad ye. Okay siap menu untuk romantika candle light dinner Fiza. Simple je kan.


10 Peribahasa Moden

Huh! Tak sangka zaman moden ni wujud juga peribahasa moden rupanya. Mana datangnya peribahasa moden ni? Rajin betul yang menciptanya tapi JANGAN sesekali DIGUNAPAKAI untuk pembelajaran di sekolah atau dalam erti kata lain digunakan oleh pelajar. Takut nanti terbawak² digunakan di sekolah dan dalam exam. 
peribahasa-moden
Sumber dari mushmello.com
Cubit Paha Kanan, Paha kiri juga terasa
Maksud : jika seorang ahli keluarga mendapat kesusahan, ahli-ahli yang lain juga turut menghadapi kesusahan.
Peribahasa moden ni tersirat juga maksudnya ye? Ada betulnya juga. Kelakar pun ada. Guna sekadar suka² je..

1.Bagaikan smartphone tiada data internet. 
Maksudnya : Org yg punyai byk ilmu tapi tidak dimanfaatkan ilmunya. 

2.Ibarat whatsapp dan facebook. 
Maksudnya : 2 orang yang bersahabat baik. 

3.Bagaikan twitter tiada followers. 
Maksudnya : Melakukan kerja yang sia-sia. 

4.Bagaikan akaun instagram tiada bergambar. 
Maksudnya : Org yg tidak mendatangkan manfaat kepada sesiapa. 

5.Bagaikan camera 360 
Maksudnya : Org yg suka menipu org lain. 

6.Ibarat look arround menggunakan weechat. 
Maksudnya : Org yg rajin bersilaturrahim. 

7.Seperti ada whatsapp tapi tak boleh download gambar. 
Maksudnya : Org yang tidak dapat maklumat sepenuhnya. 

8. Ibarat status facebook tiada orang like. 
Maksudnya : Orang yg tidak dipedulikan oleh orang lain. 

9.Sudah ada whatsapp, wechat berguna juga. 
Maksudnya : Orang yang sering memanfaatkan sesuatu. 

10.Bagaikan diviral di dalam YouTube 
Maksudnya : Sesuatu berita yang telah dihebohkan.

Sumber dari group whatsapp

Dinner In The Sky Malaysia

Friday, August 21, 2015
Sesuatu yang baru wujud di Malaysia yang pasti mesti ramai yang teruja nak merasai pengalaman makan malam menjamu menjamu selera di atas platform tergantung di udara pada waktu malam, dengan pemandangan indah Petronas Twin Towers dan Menara Kuala Lumpur yang lebih dikenali dengan nama Dinner In The Sky.

dinner-in-sky

Konsep 'Dinner in the Sky' ini berasal dari Belgium dan sudah disahkan selamat oleh Jabatan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Malaysia.

Kuala Lumpur merupakan destinasi pertama di Asia Tenggara yang menjadi persinggahan Dinner in the Sky, selepas kejayaan di beberapa buah kota metropolitan seperti Las Vegas (Amerika Syarikat), Dubai (UAE), Rom (Itali) dan Cape Town (Afrika Selatan).

Memang beruntung siapa yang berpeluang menikmati hidangan serta permandangan indah tu kan. Sesiapa yang gayat tidak disyorkan untuk turut serta. Risau pulak kalau ada yang gelabah kat atas tu nanti. Ataupun ada yang takut ke, nanti tak termakan pulak bila dah sampai atas.

Idea ni sangat menarik dan sudah tentu bajetnya mestilah lebih. Hanya mampu melihat dari kejauhan je la.
dinner-in-sky
Sumber dari google

Dinner in the Sky Malaysia telah bermula 1 Ogos ini, dan berakhir pada 31 Ogos. 
Malaysia will be the FIRST country in South East Asia to host the experience, in the heart of Kuala Lumpur, promising an amazing view of the iconic Petronas Twin Towers and KL Tower. The product is so unique and exclusive that apart from the locals, we are expecting many international visitors. More details below:
Date: 1st - 31st of August 2015 (1 Month Event with 2 dinners daily)
Venue: Menara Kuala Lumpur Carpark
Time:
Dinner 1, 6:30 pm
Dinner 2, 8:30 pm
Dinner 3, 10:00 pm
Dessert 1, 11:30 pm
Dessert 2, 12:30 am
Untuk maklumat lanjut boleh tengok sendiri di website :

Idea Sambut Ulang Tahun Perkahwinan

Beberapa hari lagi genap 2 tahun usia perkahwinan Fiza dan husband. Macam cepat je dah 2 tahun. So tengah mencari idea untuk sambut ulang tahun perkahwinan kedua ni. Sesiapa yang banyak idea tu mehla sikit idea bagi kat Fiza ni.

Tahun lepas cuma dinner je kat luar. Simple je. Lepak dan bersantai mengopi sekali kat Burgerbyte berdua. Takde candle light dinner bagai. Ni gaya santai kami berdua.

idea-sambut-ulang-tahun-perkahwinan

Sebenarnya dah plan sesuatu tapi tak dapat buat sebab tak kena masa. So terpaksa cancel. Itupun terpaksa postpone plan bulan depan. Itupun kalau jadilah. Terkilan sikit, tapi takpelah mungkin ada sesuatu yang lebih baik kan. Setelah menggunakan perkhidmatan Encik Google. Inilah idea² yang ada

1. Candle light dinner
2. Bagi hadiah
3. Honeymoon again
4. Buat aktiviti untuk mengimbas kembali kenangan lama bersama
5. Tengok wayang. 
6. Bersiar² bersama
7. Melalukan pelbagai aktiviti bersama² sepanjang hari.
8. Lagi special kalau masak sendiri untuk dinner bersama.
9. Photoshoot

Erm.. blur kejap. Apa lagi ye? Kalau ada idea lagi boleh drop kat kotak komen ye. Idea korang sangatlah Fiza hargai. Sambut annyversary untuk kenangan dan mengingati sejarah perkahwinan sendiri. Lebih bertambah sayang walaupun hari² sayang. Kita tambahkan lagi sayang tu. Bertambah manis semanis kurma. 

Rawatan Meruang

Wednesday, August 19, 2015
Rawatan Meruang ialah amalan yang dilakukan oleh wanita untuk membersihkan rahim. Dilakukan setiap kali berhadas besar. Samada selepas haid, kedatangan nifas atau selepas bersenggama dengan suami supaya rahim lebih bersih dan sihat. Rawatan meruang ini merupakan rawatan tradisional yang sangat di titikberatkan oleh bidan² lama. Mungkin kalau ada yang berpengalaman dalam soal ini boleh tinggalkan komen dalam kotak komen di bawah ye.
Rahim yang sihat adalah kecantikan dalaman seorang wanita. Jika ianya tidak sihat sedikit sebanyak akan menjejaskan perhubungan suami isteri. Sebagai seorang perempuan dan wanita yang telah berkahwin sebaiknya perlu menjaga kesihatan bahagian intim jangan sampai berbau lain macam.
Bau yang kurang enak kemungkinan terjadi berpunca daripada darah² kotor yang tak habis keluar dan masih melekat di dinding rahim. Ditakuti terdapat sisa-sisa darah kotor masih lagi ada dan solat adalah HARAM. Meruang ini seelok-eloknya dilakukan sebulan sekali setelah habis haid.

rawatan-meruang


Kelebihan meruang
  • Mengelakkan keluarnya bau bangkai dari faraj akibat kotoran darah nifas yg tertinggal.
  • Mencegah dari keputihan
  • Salah satu usaha mencegah dari penyakit kelamin kerana jangkitan atau penyakit puan seperti cyst, fibroid, polip mahupun kanser pangkal rahim.
  • Memantapkan tiang seri kenikmatan suami isteri.

Posisi Meruang
  • Duduk di mangkuk tandas (tandas duduk)
  • Mencangkung dengan satu lutut kebawah
  • Satu lutut lagi dalam keadaan berdiri.

Langkah² untuk Meruang 
  • Bersihkan tangan dengan sabun antibakteria
  • Masukkan jari sedalam mungkin (dalam 3 ruas jari) sambil merehatkan peha, ari-ari dan perut.
  • Bagi yang masih dara, cukup hanya memasukkan satu ruas jari sahaja. (Sila rujuk gambar).
  • Korek di celah-celah dinding faraj. Korang akan rasa mengerutu. Pusing dan korek sisa, darah haid, keputihan dan air mani.
Dalam proses ini, akan merasa kemantapan faraj jika rasa mengerutu dan keras seperti gigi maknanya faraj bersih tetapi jika tiada rasa menggerutu, keras dan berair maka faraj  tidak bersih.

Pada peringkat awal mungkin akan rasa ngeri sedikit jika tidak biasa melakukannya. Cuba tenangkan diri dan tarik nafas. Lakukan secara perlahan. Rasanya sedikit nyilu tetapi kebaikkan sepanjang hayat. Cubalah.

editing article dari : sumber

Kitar Semula Barang Yang Boleh Digunakan

Seronok melihat mereka yang kreatif menghasilkan sesuatu yang baru dari barangan terpakai. Dari terbuang baik kitar semula barang tersebut untuk menghasilkan sesuatu yang boleh digunakan. Dalam masa yang sama lebih penjimatan.

Sekarang ni dah banyak barangan yang telah di hasilkan dari botol plastic, botol kaca, tayar, sudu plastic dan macam² lagi. So kalau korang rajin dan tak tahu nak buat apa dengan barangan yang tak digunakan tu bolehlah cuba buat antara di bawah ni.

Asal ada warna pink memang Fiza suka je..hehe

Nampak comel pulak bila botol plastic trasnform jadi kerusi comel tu. Kerusi kan?

Ini pulak bekas telur dan kertas jadi bakul. Kemudian boleh letak semula telur dalam tu. Cantik juga.

Tayar macam ni dah biasa nampak orang buat. Dari terbuang baik buat buaian..boleh buai laju² sambil nyanyi..haha


Buat decoration lampu ni kena sabar baru jadi. Kalau tak, mesti separuh jalan je buat. Betul tak?

Kalau rasa yang jenis kertas tu tak tahan lama. Nah, try buat tempat letak file dengan botol je. Sure tahan lama punya.

Yang ini agak rare. Agak² kalau duduk penyek tak botol plastic atau kira² akan pecah ke tidak? hehe. Apepun salute pada mereka yang suka kitar semula barangan terpakai hasilkan sesuatu yang cantik dan unik. Sangat mesra alam. Moh le kita kitar semula apa yang ada.

Sumber dari google

Cubaan Membuat Tom Yam Pekat

Tuesday, August 18, 2015
Gigih tau hari ni buat tom yam ikut resepi Tom yam pekat yang Fiza share semalam tu. Memang pekat benar tapi Fiza tambahkan air sikit sebab taknaklah pekat sangat pun. Memang menjadi kepekatan tu. Nak buat pun senang je kan. Buat pun sikit je la sebab nak makan pun sorang je sebab husband tak suka tomyam. Tu yang kekadang baik beli je sebab nak makan pun Fiza sorang. 

Tapi bila ada resepi mudah je trylah jugak. At least mencuba dan improve skill memasak. Cewahhh...

membuat-tom-yam-pekat

 Blend bawang besar + bawang putih + tomato + lada besar. Nak cepat blend, potong dulu supaya senang nak blend.
membuat-tom-yam-pekat

Hiris halus/kasar bawang putih dan bawang merah.
membuat-tom-yam-pekat

Ketuk² serai + Cili Api + Halia. Biji Cili Api tu takyah masukkan ye. Tak elok kalau termakan.
membuat-tom-yam-pekat

Potong kecil isi ayam, sotong, tomato  dan sayur² jika ada. Fiza takde stok sayur untuk tom yam so takde sayur.
membuat-tom-yam-pekat

Dah siap semua bahan di atas. Tumiskan bahan hirisan, masukkan bahan blend kemudian masukkan bahan ketuk²  dan jangan lupa masukkan pes tom yam. Tak kisahlah pes tomyam ape..
membuat-tom-yam-pekat

Bahan tumis dan naik bau tu masukkan bahan potong isi ayam, sotong dan tomato. Tambahkan garam, gula dan air. Air tu terpulang nak banyak mana. Kalau nak pekat letak sikit je. Lepas tu tunggu je isi potong dan kuah tom yam tu masak.

So far rasa tom yam Fiza dah pekat dah cuma bila Fiza gune pes tom yam brand life ni kurang kaw rasanya. So rasa tomyam Fiza kurang sedap sikit. Nampaknya kena usaha mencari pes tom yam yang kaw pulak lepas ni.. Anyone ada info tak apa pes tom yam yang sedap? Boleh share kat kotak komen ye. Terima kasih.

Ayam Goreng Madu

Monday, August 17, 2015
Nasi dah masak tapi nak masak lauk ape ye? Semalam dah masak ikan. Hari ni masak ayam pulak. Tetiba rasa nak masak nasi ayam. Tapi bahan tak cukup. Nasi pulak dah masak. So kita masak ayam goreng madu je la. 

Ratah je pun sedap ni. Cara nak masak sama macam masak ayam nasi ayam tu. Boleh amek resepi ayam goreng madu dalam entry Resepi home made nasi ayam. Cukup senang dan cepat je masak kat dapur.

ayam-goreng-madu

Goreng dalam 5 ketul ayam. Yang lebih ratah je sedap. Kali ni tambah madu lebih sikit sebab memang motifnya nak buat ayam goreng madu. Bila dah rebus ayam dulu dalam sup dan goreng memang sedap sebab daging ayam lembut dan goreng sekejap je.

Resepi Tom Yam Pekat

Ketemu juga dengan  Resepi Tom Yam pekat dari Resepi Sheila Rusly . Sheila Rusly memang pandai masak pun kan. Memandangkan memang suka tom yam pekat kaw punya. So simpan dalam blog dulu. Senang nak mencari nanti kan. Sesiapa yang suka tom yam pekat tu moh lah kita pakat mencuba resepi kak Sheila ni.

Tapi ni tepek gambar tom yam beli yang memang pekat kaw giler.

Bahan²
Blend
1. Tomato sebijik
2. Lada merah sebijik
3. Bawang putih 2 ulas
4. Bawang besar separuh

Hiris
1. Bawang besar 1 bijik
2. Bawang putih 2 ulas

Ketuk
1. Halia 1cm
2. Cili 3 bijik
3. Serai 2 bijik

Potong²
1. Sayur2 campur2
2. Tomato belah 4
3. Ayam size ikut citarasa masing2

Cara Membuatnya
Tumis bahan hiris
Masukkan ayam
Masukan bahan blend
Masukkan pes tomyam
Masukkan bhn ketuk
Gaul2 bio didih
Masukkan sayur2
Masukkan 3 helai daun limau purut
Garam
Gula

Eksperimen Cucur Bawang Bilis Cheese

Sunday, August 16, 2015
Menu tea time petang tadi bereksperimen buat cucur bawang bilis cheese gabungan dari bahan tradisional dan western. Motif utama nak buat cucur bilis, dalam masa yang sama letak bawang dan nak bagi pedas sikit letak lada kering.

Then tetiba rasa nak makan cheese. So apakata campurkan sekali slice cheese dalam adunan tu dan goreng cucur macam ni. Jadilah begini rupanya.

eksperimen-cucur-bawang-bilis-cheese

Nampak tak ada warna hitam² tu adalah cheese yang hangus. Ye la cheese bila kena minyak panas macam hangus rupanya. So eksperimen boleh di katakan tidak menjadi kalau adunan tu cheesenya kat luar. Kalau kebetulan ada kat dalam mesti cheese leleh jadinya bila gigit tu.

So kalau nak buat jugak cucur bawang bilis letak cheese ni kena goreng cucur macam biasa. Lepas dah angkat panas² tu terus potong tengah² cucur dan masukkan slice cheese. Barulah melting. Apa yang Fiza buat tu sedap juga cuma takde cheese leleh lah.

Nasib letak cheese sikit, takdelah terkilan sangat tak dapat cheese leleh tu. Buat cucur macam biasa cuma tambah cheese je. Sonang yo.



Tepung gandum,air sejuk, telur sebiji, garam sikit, ikan bilis, lada kering,bawang dan cheese. Campur semua dan goreng.

Nama Nama Bayi Perempuan yang Bagus

Friday, August 14, 2015
Nama memainkan peranan dan sifat seseorang itu. Oleh sebab itu, penting untuk ibu bapa memberi nama anak² mereka dengan nama yang bagus, baik serta mempunyai maksud yang baik dalam Islam. Ini antara nama nama bayi perempuan yang bagus bermula dari abjad A sampailah Z. Pilih mana yang terbaik.

Sajalah share untuk sama sama mencari nama yang terbaik selain rujukan pada buku. Harap² nanti ada rezeki dapat anak perempuan ke senang nak rujuk semula. Doakan fiza dan husband ye.
nama-nama-bayi-perempuan-yang-bagus
Sumber dari google

Nama bayi Awalan A
1. AFIFA FITIYA
Anak perempuan yang suci dan memiliki harga diri
2. AFRA NAILA ARKARNA
Anak perempuan sebagai anugerah di malam ke-13 bulan purnama yang menerangi hati
3. AINA TALITA ZAHRAN
Mata seorang gadis yang berkilau
4. AINIYA FAIDA AZMI
Anak yang memiliki ketegaran hati dan bermanfaat bagai pohon rimbun yang bersemi
5. AINUN MAHYA
Mata yang bersinar
6. AISHA ALIFA
Keramahtamahan yang hidup
7. AISHA FARHANA
Anak perempuan yang hidup dan bergembira
8. AKIFA NAILA
Wanita yang raji beritikaf di masjid dan suka memberi
9. ANNISA FAIHA
Anak perempuan yang memiliki banyak kelebihan
10. ANNISA KASTURI NAIM
Anak perempuan penghuni surga yang harum bagai bunga kasturi
11. ARIQA FATINA
Anak perempuan baik budi dan menarik hati
12. ASKANA SAKHI
Anak perempuan yang baik hati dan murah hati
13. ASSYIFATU HAIFA
Anak perempuan yang bagaikan obat penawar dahaga
14. ATHIFA FARIHAN WARDA
Anak perempuan yang memiliki perasaan gembira bagai bunga mawar
15. ATIKA BALQIS AZIZAH
Ratu mulia yang pemurah
16. ATIKA ZAHRA RATIFA
Anak perempuan yang berakhlak baik, pemurah dan berseri-seri
17. ATIQA FAIRUZ KHALISA
Anak perempuan yang cantik bagai permata murni
18. AULIA IZZATUNNISA
Anak perempuan yang penuh rasa cinta dan kemuliaan

Nama bayi Awalan B
19. BADRIYYA SHALIHA
anak perempuan yang cantik dan shalihah
20. BAHIYYA ATIQA FAIHA
anak perempuan yang cantik yang memiliki keindahan dan banyak kelebihan
21. BAITI DURRIYA
Rumahku adalah cahaya mutiara
22. BALQIS ADZRA
Ratu yang terhormat
23. BARIA KAMILIA
Anak perempuan yang bagaikan pepohonan yang selalu hijau dan unggul
24. BASIMA SHALIHA
Senyuman anak perempuan yang shalihah
25. BASIMA WARDATUL ZHAHIRA
Anak perempuan yang tersenyum bagai bunga mawar yang bercahaya
26. BASYASYA AFIFA
Anak perempuan yang memiliki wajah berseri-seri sedang mensucikan diri
27. BILQIS FAIHA RIFDA
Ratu yang memiliki banyak kelebihan pemberi pertolongan
28. BILQIS UFAIRA
Ratu yang pemberani
29. BURAIRA BALQIS FAIHA
Ratu yang memiliki banyak kelebihan dan selalu berbuat baik
30. BUSYRA FITRIYANI
Kabar gembira dari anak perempuan yang suci
31. BUTSAINA IFTITAH NAILA
Permulaan dari anak perempuan yang cantik adalah anugerah

Nama bayi Awalan D
32. DALIYA ZAHRA KHASIEB
Anak perempuan yang bagaikan bunga pohon anggur yang subur
33. DARY ARRIFDA
Anak perempuan pemberi pertolongan yang lemah lembut
34. DARY AZZALFA
Anak perempuan yang bagaikan permukaan mutiara yang lembut
35. DIANA DURRIYATUL JANNA
Agama yang bercahaya bagai mutiara surga
36. DIANA SYAUQIA
Anak perempuan yang bagaikan agama yang dirindukan
37. DURATU ANNASIHA
Mutiara nasihat
38. DURATUL HIKMAH
Mutiara Hikmah
39. DURRATUL JINAN
Mutiara Surga
40. DURRRIYA NAILA TALITA
Gadis yang suka memberi bagaikan cahaya mutiara
41. DZAKIRA AFTANI
Anak perempuan yang memiliki ingatan yang mengagumkan
42. DZAKIRA TALITA ZAHRA
Gadis yang berzikir bagai bunga
43. DZAKIYYA TALITA SAKHI
Gadis cerdas yang murah hati

Nama bayi Awalan F
44. FADYA JAMIL ANNIDA
Seruan indah yang menyelamatkan
45. FAIDA ANNAILA
Pemberian yang bermanfaat
46. FAIHA NADA ZALFA
Anak perempuan yang bagaikan embun di kulit mutiara yang banyak kelebihannya
47. FAIZA ALYA AZIZA
Pemenang yang tinggi dan mulia
48. FAJRA NADA NADIFA
Anak perempuan yang bagaikan embun pagi yang bersih
49. FAKHIRA SALWA NABILA
Burung puyuh yang bagus dan cerdik
50. FANY AZHAR AZIZA
Bunga yang fana dan mulia
51. FARAH AZHAR
Anak perembuan yang bagaikan Bunga-bunga dan kesenangan
52. FARHANA RAQWANI
Kemajuan yang menggembirakan
53. FARIDA KAMILA ZUHDI
anak perempuan yang bagaikan permata yang mahal dan sempurna yang rendah hati
54. FATIHA RUSYDA ADDIEN
Agama pembuka jalan yang lurus
55. FAUZIA RAFIFA
Anak perempuan yang berakhlak baik adalah kemenangan yang gemilang
56. FITRI SYAFIA
Anak perempuan yang suci dan sehat

Nama bayi Awalan G
57. GHAZIYA HAFIZA
anak perempuan pejuang yang menjaga kesuciannya

Nama bayi Awalan H
58. HAFIZA KHAIRA LUBNA
Kebaikan dan kecerdasan yang terpelihara kesuciannya
59. HAIFA AISH FAIHA
Anak perempuan yang ramping dan memiliki banyak kelebihan
60. HAMDA SAKHIA
Anak perempuan yang banyak bersyukur dan murah hati
61. HANA AISH SALMA
Anak perempuan yangyang bahagia dan selamat
62. HANA KHAIRUNNISA
Sebaik-baiknya anak perempuan yang bahagia
63. HANIA SYAKIRA
Ucapan selamat dan rasa syukur
64. HANIFA RASYIDA
Muslimah yang teguh dan tegar
65. HASNA NABILA
Anak perempuan yang cantik dan cerdik
66. HAURA NAZHIFA
Anak perempuan yang berkulit putih dan bersih
67. HUSNIA RANI ZAHRA
Bunga yang indah dan mempesona

Nama bayi Awalan I
68. IFFA ASTILA RAHMA
Anak perempuan yang memiliki keturunan yang baik, rasa hormat dan kasih sayang
69. IFTINA ASSYABIYA RAFIFA
Gadis kecil yang berakhlk baik yang mengagumkan
70. ILMI SUHAIMA
Anak perempuan yang memiliki ilmu tentang keberuntungan
71. IMA SHABIRA
Pemimpin yang penyabar
72. INAYA AZMI ATHIFA
anak perempuan yang memiliki perhatian, keteguhan hati dan perasaan
73. INAYA AZMI ATHIFA
anak perempuan yang memiliki perhatian, keteguhan hati dan perasaan
74. INAYA RAFA
Anak perempuan yang memiliki perlindungan yang tinggi
75. INSYIRA FAUZIA
Kegembiraan atas kemenangan yang gemilang
76. IRTIA NAZIHA
Kesenangan yang jauh dari hal-hal yang buruk
77. IZA NAJDA
Anak perempuan yang memiliki keberanian dan kehormatan diri

Nama bayi Awalan J
78. JAMILA RAFIF LUTHFIA
Anak perempuan yang cantik dan lembut yang berakhlak baik
79. JANNATU SAUQIYA
Anak perempuan bagaikan surga yang dirindukan
80. JARIA SALSABILA
Amal yang tak terputus laksana mata air surga
81. JAUHARA ZAHRANI
anak perempuan yang bagaikan permata yang berkilauan
82. JAUZA JAHIRA
Anak perempuan yang bagaikan buah kenari yang berkilau
83. JIHAN TALITA ULFA
Gadis berwawasan luas yang ramah
84. JUHAINA ZAKIYA
anak perempuan yang bagaikan kebun yang tumbuh dengan baik

Nama bayi Awalan K
85. KALILA RIFDA
Anak perempuan yang memberi pertolongan dengan lemah lembut
86. KAMILIA ULFA
Persahabatan yang sempurna
87. KARIMA HAURA ZUHDA
Anak perempuan berkulit putih yang mulia dan rendah hatiWanita berkulit putih yang mulia dan rendah hati
88. KHADZIYA NISRINA
Bunga mawar putih yang harum baunya
89. KHAIRA TALITA RUMI
Gadis yang baik hati laksana seorang penyair Ibnu Rumi
90. KHAIRUNNISA SALSABILA
Sebaik-baiknya wanita laksana mata air surga
91. KHALIFA SAKHI
Anak perempuan sebagai pemimpin yang murah hati
92. KHANSA SABIHA
Semoga seperti seorang pejuang muslimah yang wajahnya berseri-seri
93. KHATAMI SAHIRA
Mata air terakhir
94. KHAZANA RIDHA NAILA
Anak perempuan yang suka memberikan hartanya dengan ikhlas

Nama bayi Awalan L
95. LABIBAH ZAKIYYA
Anak perempuan yang cerdik dan cerdas
96. LAILA FAIHA
Malam yang memiliki banyak kelebihan
so
97. LAIMUNA HAURA HASNA
Gadis berkulit putih yang cantik laksana jeruk yang manis
98. LATIFA QOTRUNNADA
anak perempuan yang lembut bagaikan tetesan embun
99. LUJNA KAMILA
Bukit datar yang ditumbuhi pepohonan yang selalu hijau
100. LUQYANA FARHA
Perjumpaan kita yang menggembirakan
101. LUTHFIA NISRINA
Gadis yang lembut bagaikan bunga mawar putih
102. LUTHFIA ZAHRA TALITA
Gadis lemah lembut yang selalu berseri-seri

Nama bayi Awalan M
103. MAHDIYATU SYAUQIYA
Anak perempuan yang selalu rindu mendapatkan hidayah
104. MAHIRA HASNA KAMILA
Kepandaian dan kecantikan yang sempurna
105. MAISYARA SALSABILA
Ketenangan mata air surga
106. MARDIYATU EL-HAZIMA
Anak perempuan yang teliti dan mendapatkan keridhoan Allah
107. MAWADDATU SHIFWA
Kasih sayang seorang sahabat akrab
108. MUAZARA ULFA
Anak perempuan yang mendapatkan pertolongan dari persahabatan
109. MUFIDA SALSABILA
Anak perempuan yang bermanfaal laksana mata air surga

Nama bayi Awalan N
110. NABILA HASNA AMIRA
Kecerdikan dan kecantikan seorang ratu
111. NADA FAJRIA SALSABILA
Embun pagi dari mata air surga
112. NADHIFATUL AZHAR
Bunga-bunga yang bersih
113. NAFLA SYAKIRA
Bunga matahari yang pandai bersyukur
114. NAILA MUAZARA ULFA
Anak perempuan yang suka memberi pertolongan dan keramahan
115. NAJWA KHAIRA WILDA
Bisikan kebaikan dari seorang bidadari
116. NAURA HASNA ANNIDA
Anak perempuan yang mempesona bagai bunga yang indah
117. NAURA NADHIFA AKMAL
Bunga yang bersihnya lebih sempurna
118. NIDA RANIA FAJRIA
Seruan yang mempesona di pagi hari
119. NISRINA ARIJ HISANA
Bunga mawar putoh yang sangat harum dan cantik
120. NUDA BAHIRA RAMADHANI
Pelangi yang indah di bulan Ramadhan

Nama bayi Awalan Q
121. QONITA ISMAN TAQIYYA
Anak perempuan yang taat kepada suami dan bertaqwa kepada Tuhannya
122. QOSAMA AFKAR BASHIRA
Keindahan dari buah pikiran yang bijaksana
123. QOTRUNNADA SALSABILA
Tetesan embun dari mata air surga

Nama bayi Awalan R
124. RAFIA FATINA
Anak perempuan anggun yang menarik perhatian
125. RAFIFATU RIFDA
Anak perempuan yang berakhlak baik dan suka memberi pertolongan
126. RAHIMA TALITA SHALIHA
Gadis baik yang penuh kasih sayang
127. RAHMA SHAFIYYA
Kasih sayang dari seorang kawan yang tulus
128. RAIDA FAKHIRA
Pemimimpin perempuan yang membanggakan
129. RAIHANA YASMINA FAIHA
Bunga melati yang harum dan memiliki banyak kelebihan
130. RANIATU JANNA
Surga yang mempesona
131. RASYIDATU MARWA
Petunjuk jalan yang lurus di bukit Marwa
132. RASYIDATU NAJA
Petunjuk yang menuju keselamatan
133. RASYIDATU SHAFA
Petunjuk jalan yang lurus di bukit Shafa
134. RAUDHATU JANNA
Taman surga

Nama bayi Awalan S
135. SAHLA SAIDA
Anak perempuan yang mendapatkan kemudahan dan kebahagiaan
136. SAKINATU MARWA
Ketengangan saat berada di bukit Marwa
137. SALIMA NAZIHA
Anak perempuan yang selamat dan bersih dari noda
138. SALSABILA NADHIFA
Mata air surga yang bersih
139. SALWA ZAKIYYA
Burung puyuh yang tumbuh dengan baik
140. SAYYIDA HAKAMA
Pemimpin perempuan yang bijaksana
141. SAYYIDATU HAIBA
Pemimpin perempuan yang berwibawa
142. SHOFIE SALSABILA
Mata air surga yang jernih
143. SUHAILA ILMA NAFIA
Kemudahan dalam mendapatkan ilmu yang bermanfaat
144. SUKAINA FARIHA
Anak perempuan yang tenang dan periang
145. SYAFIYYA RAHMA
Seorang teman yang tulus penuh kasih sayang
146. SYAWWAL HUSNAYAN
Bulan Syawwal yang penuh kemenangan
147. SYIFA SAUQIYA
Anak perempuan laksana obat penawar rindu

Nama bayi Awalan T
148. TAHANY SYAKIRA
Ucapan selamat dan rasa syukur
149. TALITA HASNA HUMAIRA
Gadis yang cantik yang pipinya kemerah-merahan
150. TAMIMATU EL-QAIDA
Pemimimpin perempuan yang kuat
151. TASMIRA KAMIL
Permata yang indah dan sempurna
152. TASNIM THUFAILA
Angin semilir yang lembut dan halus
153. TSABITA SHIFWA
Sahabat yang memiliki keteguhan hati

Nama bayi Awalan U
154. UFAIRA NUR AFIFA
Anak perempuan pemberani yang memancarkan cahaya kesucian diri
155. ULFA ALIYA FITRI
Anak perempuan yang memiliki rasa persahabatan yang tinggi dan suci
156. ULFA KHAIRUNNISA
Sebai-baik wanita yang ramah terhadap orang lain
157. ULFA RAHMA HAYATI
Wanita yang penuh rasa persahabatan dan kasih sayang dalam kehidupanku
158. UZDA JAMILA
Anak perempuan yang memiliki kelebihan yang indah
159. UZDA SHAFIYYA
Kawan yang tulus dan memiliki kelebihan

Nama bayi Awalan W
160. WAFIYATU WARDA
anak perempuan yang bagaikan bunga mawar yang sempurna
161. WARDA FATINA
Bunga mawar yang mengagumkan
162. WAZIRA HUWAIDA
Menteri wanita yang lemah lembut

Nama bayi Awalan Y
163. YAFIA AZHAR
Bunga-bunga yang tinggi
164. YASMINA KHAIRUNNISA
The best woman like jasmine
165. YUMNA FARIHA
Anak perempuan yang mendapatkan beruntung dan bahagia
166. YUSRIYYA KAMILA
Anak perempuan yang bagaikan kemudahan yang sempurna

Nama bayi Awalan Z
167. ZAHIDA QALBI NADHIFA
Anak perempuan rendah hati yang memiliki hati yang bersih
168. ZAHIRA FAIRUZ
Anak perempuan yang bercahaya bagaikan permata
169. ZAHIYA KAMILIA
Indah bagaikan pepohonan yang selalu hijau
170. ZAHRA ALMAIRA RAHMAN
Putri (kerajaan) bunga yang penuh kasih
171. ZAHRA AMIRA RAHMANI
Anak perempuan yang bagaikan Bunga yang memimpin dengan kasih sayang penuh kasih
172. ZAHRATU NIDA
Bunga yang mempesona
173. ZALFA NAQIYYA
Permukaan mutiara yang jernih
174. ZARA NADIA AKHYAR
Fajar menyingsing yang mengawali segala kebaikan

Bila tengok semua nama berbelit² lidah nak menyebutnya. Semua nama sedap² didengar tapi kalau boleh bersederhana. Sekarang kan trend nama panjang². Nanti susah pulak bakal suami nak menyebut masa nikah nanti. hehe

Credit Sumber

Fenomena Vape

Wednesday, August 12, 2015
Semakin ramai nampaknya pemilik vape tak kira lelaki atau perempuan. Dah jadi satu fenomena vape. Yang lelaki dah biasa kita nampak hisap rokok. Yang perempuan pulak tanpa segan silu upload gambar dengan kepulan asap vape tu. Bangga mungkin? Tanpa sedar imej bertudung tu sepatutnya mencerminkan apa?

Hanya mampu geleng kepala melihat telatah vaper mengupload gambar. Kalau di tegur pasti meleenting tak puas hati. Sure ramai mengecam kalau diberi nasihat bagai. So apa yang perlu dibuat? Hanya melihat? Sukahati dialah katanya.

Kalau dah begini, buat restoran vape je la sebab tak mungkin ada yang sanggup duduk makan bersebelahan mereka ni. Lemas!

fenomena-vape

Yang ini pulak ape cerita? Cool katanya atau saja buat trend terbaru. Unik katanya! 
fenomena-vape

Yang bawah ni lagi lah memalukan. Untuk tatapan umum dan bangga diri kot? Harap mereka sedar diri.
fenomena-vape
Sumber dari facebook
Jika berada di tempat awam silalah behave ber vape. Merokok pun sama. Kalau yang perempuan tu, tak perlulah sampai upload gambar..Tak ber vape lagi bagus. Hidup lagi sihat. Sekadar beri pendapat dan nasihat.

DIY Banner Transform Ala² Photo Canvas

Projek malam tadi sebenarnya nak transform banner kepada ala² Photo Canvas. Di sebabkan Fiza ada satu banner 6x2 kaki melintang jenis PVC roll up tu, tak tahu nak buat apa. Kalau gantung sahaja nampak tak cantik pulak kan. Lagipun material tu jenis synthetic. Memang cantik kalau di buat ala² Photo Canvas tu. Kira Photo Synthetic la sebab material synthetic.

diy-banner-transform-ala-photo-canvas

Guna kayu beroti je. Harganya RM3 sebatang. Mula² buat ukuran frame dulu. Make sure ukuran frame kecik sikit dari banner, kurangkan dalam 1 inci macam tu untuk buat lipatan kat tepi frame. Make sure setiap hujung kayu potong senget untuk lebih dapat ketepatan bentuk frame tu. Lepas dah paku, stapler gunakan stapler besar tu untuk lebih kukuh.
diy-banner-transform-ala-photo-canvas
Tak dapat amek full frame sebab besar kan. Lagipun tengah bersepah..kita tunjuk sikit je la ye.
Dah siap frame balut je frame tu dengan banner. Pastikan kesemua tepi² frame di balut dengan kemas so takde la nampak kayu frame tu nanti kan. Gunakan stapler untuk nampak lagi kemas. Inilah hasilnya bila dah siap. Tapi ada cacat sikit sebab framenya terlalu panjang bila dah tarik bagi tegang banner tu kayu dia melengkung sikit kat tengah. Nanti nak potong kayu sikit letak rangka kat belakang bagi nampak lebih cantik. Tapi takde la obvious sangat melengkung tu..Ke mata Fiza je yang nampak kurang perfect?
diy-banner-transform-ala-photo-canvas
Belum centerkan kabinet TV dengan photo synthetic tu.
Sebelum ni letak 2 frame gambar kahwin tapi dah ada photo synthetic ni letak yang besar terus. Lagipun memang plan pilih gambar ni sebab gambar kahwin kecik sikit dan permandangan dia nampak cantik dan luas. Bagus ada permandangan hijau. Di samping tu selit gambar kahwin jugak kan. Kiranya 2 in 1 la ni. Okay siap projek deco² rumah.

Siapa nak tempah banner synthetic boleh roger² Fiza ye. Bila dah buat photo synthetic ni lebih murah dari photo convas. Kalau photo canvas besar macam ni boleh cecah ratusan. Tapi kalau buat banner synthetic, DIY frame kurang dari RM100. Jimat lah jugak tu kan.

Lepas ni deco ruang makan pulak..tapi bukan dalam masa terdekat ni..Tengok mood rajin nak design dulu..hehe..Dah ada bahan baru ada semangat nak buat.

Honeymoon Mewah di Bora Bora Island

Saturday, August 08, 2015
Alangkah seronoknya kalau diberi peluang honeymoon mewah di Bora Bora Island seperti Hanis Zalikha dan Hairul Azreen tu kan. Rezeki mereka tu. Bora Bora Island adalah tempat paling indah dengan permandangan yang cukup cantik sesuai untuk pasangan berbulan madu.

Untuk menginap di Resort mewah di Bora Bora Island memakan kos dalam ribuan ringgit hanya semalam. Wahh...sangat mewah tu kan. Kalau beratus pun kita berkira², inikan beribu. Tapi kalau ada rezeki lebih why not sesekali pergi sini untuk hargai pasangan dan diri sendiri.

Tak kisah honeymoon kat sini je. Jamu mata dengan permandangan yang cantik ni. Tak perlu ke tempat lain shopping bagai. Barulah real honeymoon gitu kan..So sweet tak hengat!.

honeymoon-mewah-di-bora-bora-island

Cantiknya lautan biru hijau yang jernih ni. Dari atas pun nampak dasar laut.

honeymoon-mewah-di-bora-bora-island

Duduk kat beranda sambil berehat. Indahnya tak terkata.
honeymoon-mewah-di-bora-bora-island
Sumber gambar dari google
Bila cantik permandangan cantik jugak gambar honeymoon tu nanti. Happy for them.
honeymoon-mewah-di-bora-bora-island

honeymoon-mewah-di-bora-bora-island

honeymoon-mewah-di-bora-bora-island

honeymoon-mewah-di-bora-bora-island
Sumber gambar dari beautifulnara.com


Powerbank Pineng Murah Original di 11street.my

Friday, August 07, 2015
Lepas dapat voucher RM20 dari 11streert.my hadiah top komentator blog suriaamanda, terus shopping beli Powerbank Pineng Murah Original di 11street.my. Tanpa berlengah lagi kita terus shopping. Bukan apa sebab nanti dok simpan terus lupa.

Dari lupa baik shopping siap². Sebenarnya tak tahu nak beli apa tapi memandangkan ade berniat nak beli powerbank terus aim powerbank la. Sebelum ni ada nak beli kat shopping online ni tapi tak confident sebab banyak case kata barang tak dapat² dan kalau nak beli tempat lain takut tak original. Yang tempat original pulak mahal sikit. So simpan dulu nak beli.

Bila tengok² powerbank kat 11street.my nampak lebih murah walaupun tanpa voucher RM20 tu. Murah sikitlah dari yang Fiza tengok sebelum ni kat website yang lain. Then, kat 11street.my ni kalau barangan electronic original sebab disertakan sekali certificate. So confident la sikit nak beli tu.

Malam order, esoknya dah sampai. Cepat betul. Kira okay jugak servicenya. Cepat dan mudah nak shopping pun. Courier by pos laju. Packaging okaylah sebab guna packaging pos laju yang ada bubble wrap kat dalam. Takdelah rosak bila terjatuh parcel tu.

powerbank-pineng-murah-original-di-11street-my

Lagi satu dilengkapi dengan kotak juga. Kiranya double protection packaging la ni. Kat luar kotak ni ada QR code dan verification code untuk check samada powerbank tu original ke tidak. Dah siap check. Original!

powerbank-pineng-murah-original-di-11street-my

Disertakan sekali usb cable dan pouch powerbank.
powerbank-pineng-murah-original-di-11street-my

Pilihan Fiza of courselah warna pink. Dah siap² ada 100% full, so boleh terus guna.

powerbank-pineng-murah-original-di-11street-my

Nampaknya first experience shopping kat 11street.my terbaik! Moga dikekalkan service begini. Lepas ni boleh shopping lagi.

IKEA Family Sale Preview

Tuesday, August 04, 2015
Dapat newsletter dari IKEA baru sampai semalam. Habis koyak² posmen masukkan dalam peti surat sebab besar. Berita yang menarik untuk mereka yang join IKEA family bolehlah datang ke IKEA beramai² esok, 5 Ogos 2015 sebab ada sale untuk IKEA family. Sure sesak esok kan? 

ikea-family-sale-preview

Banyak juga barangan yang murah² ni. Nampaknya tak dapatlah Fiza nak shopping. Kalau buat seminggu ada masa gaklah nak plan. Takde rezeki nak shopping. Takpelah, tunggu sale next time.
ikea-family-sale-preview

Auto Post Signature

Auto Post  Signature