Header Ads

Filem Hantu Tenggek Di Pawagam 22 Disember 2022


Filem Hantu Tenggek, sebuah filem hantu movie Melayu seram komedi arahan Dato' Profesor Ts. Dr. A. Razak Hj. Mohaideen mula ditayangkan di pawagam seluruh negara mulai 22 Disember 2022. 

Hantu Tenggek dibintangi pelakon dan pelawak Saiful Apek, Yassin Senario, Sharif Zero, Saiful Zero, Danial Zaini, Siti Khadijah Abdul Halim, Sugeeta Chandran, Adilia Hilda dan ramai lagi.

FILEM HANTU TENGGEK

Tarikh Tayangan : 22 Disember 2022
Penulis skrip : Nur Nafisah Azmi
Pengarah : Dato' Profesor Ts. Dr. A. Razak Hj. Mohaideen
Produksi : Veedu Production Sdn. Bhd & MGE Production Sdn. Bhd.
Genre : Seram komedi

tonton filem hantu tenggek full movie

PELAKON FILEM HANTU TENGGEK

  • Saiful Apek
  • Yassin Senario
  • Sharif Zero
  • Saiful Zero
  • Danial Zaini
  • Siti Khadijah Abdul Halim
  • Sugeeta Chandran
  • Adilia Hilda

SINOPSIS FILEM HANTU TENGGEK

Kisah tentang sekumpulan Pemburu Mistik yang menggelarkan diri mereka Geng Autaa. Mereka cuba menakutkan pembeli bangunan terbiar dan akhirnya terperangkap oleh gangguan hantu sebenar yang berada di dalam bangunan tersebut.


6 comments:

  1. wahhh apek dah kembali ke layar perakπŸ‘πŸ‘

    ReplyDelete
  2. Cerita ni lah yang dikatakan nak lawan kutipan Avatar tu. Hehe

    ReplyDelete
  3. kenal nama pengarah tu, memang selalu buat cerita2 seram kat Malaysia kan..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri.
Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan.
Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan.
Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum. Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.