Header Ads

Latest Update
recent

Tutorial Buat Bunga Rose Riben

Dalam banyak banyak bunga, bunga rose atau bunga mawar yang paling Fiza suka. Selain bunganya yang cantik dan mempunyai pelbagai warna, baunya juga lebih wangi dari bunga yang lain. Bunga rose juga mempunyai pelbagai jenis guna dan mempunyai khasiat yang tersendiri bukan sahaja hiasan semata semata tapi dari segi kesihatan juga.

Ada sesetengah orang tak suka dengan bunga rose, mungkin disebabkan alahan atau mempunyai sebab sebab lain. Takpe, kalau alahan tu tapi suka dengan bunga rose, boleh cuba tutorial buat bunga rose daripada riben ni.

Selain di jadikan hiasan, bunga rose riben ni boleh dijadikan sebagai cenderahati untuk majlis majlis seperti majlis kahwin. Boleh juga dijadikan bunga telur, brooch, dan sebagainya yang dirasakan sesuai. Nak buat pun mudah je. Boleh ikut langkah satu persatu dalam setiap gambar di bawah. Tak perlu terangkan lagi kot cukup terang dah pada gambar.













Mudah kan? Nak tanya lebih lanjut kena tanya pada tuan punya gambar' Jay Salon' tu. Nak berikan link, link kurang jelas pula pada gambar. Selamat mencuba!

Sumber gambar : Jay Salon


4 comments:

  1. cantik..akak nak try buat la nanti..kot menjadi kan

    ReplyDelete
  2. kalau boleh, bagi la step by step bukan yg gambar punya.. sebab tak brapa nak faham.. cthnya yg last skali dia gulung-gulung je ke? bunga tu tak terkeluar balik ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf, saya hanya dapat info setakat gambar sahaja. Untuk maklumat lebih tepat kena tanya tuan punya gambar tu. kalau saya memandai mandai nanti jadi lain pulak. Jika gambar tak membantu, boleh fikirkan idea untuk tak bagi bunga tu terbukak.. boleh juga dijahit supaya bunga tu nampak lebih kemas dan tak terlerai. simple as that :)

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.