Keistimewaan Bercuti di Chalet Atas Air Lembah Temir, Raub

Thursday, May 05, 2016


Musim panas ni memang seronok kalau dapat berendam dalam air. Lagi lagi air terjun. Memang rasa nak berendam sampai ke malam. Nak rasa suasana sejuk yang mendamaikan, pergilah bercuti di chalet atas air di Lembah Temir, Raub. Keistimewaan chalet ni sebab atas air. Macam best kan!

Tempat ni jauh masuk ke dalam ladang kelapa sawit dan getah. Jadi, bagi mereka yang nak bercuti menenangkan fikiran, eloklah bawa diri jauh jauh menikmati keindahan alam semulajadi. Memang sesuai sangat bagi mereka yang nak lari dari kesibukan bandar dan kerja. Sesekali kan, apa salahnya.

Dari pandangan mata Fiza ni, Fiza assume banyak pilihan untuk penginapan para pengunjung. 


Apa yang menariknya, kalau rasa nak mandi terus je terjun masuk dalam air. Nampak tu, ikan punyalah banyak. Rasa takut pula nak mandi. Kan?

Para pengunjung dibenarkan untuk memberi makan ikan ikan ni. Budak budak memang teruja lebih kalau macam ni.

Lagi satu, selamat untuk budak budak main air dan bermandi manda di kawasan air yang cetek  ni.

Kita tengok pula keadaan bilik. Memang bersih, luas dan semestinya selesa bermalam di sini.

Selain tu, cafe yang disediakan pun bersih dan besar.

Banyak juga pilihan menu yang ada. Kebanyakkannya makanan tradisi Pahang. Dah nama pun kat Pahang kan.

Antara menu yang istimewa adalah Ikan Patin masak tempoyak. Penggemar ikan patin mesti terliur tengok menu ni.

Surau yang luas dan selesa.

Antara aktiviti waktu petang, pengunjung boleh melawat sekitar resort termasuk air terjun 100 ekar. Kapasiti 120 pax dalam satu masa. Sesuai bawa anak kecil dan privasi terjamin.


Memang sesuai sangat kalau bercuti dengan family ataupun kawan-kawan di sini. Sebelum bercuti tu haruslah kena booking dulu.


Kredit : Umie Hisham & My Media Hub

6 comments

  1. Ya Allah peace sangatttt tempat ni.. Nak short vacay kat siniii huaaaaa

    ReplyDelete
  2. menarik ni.
    very privasi. suasana alam gitu.
    yg paling menarik ~ patin tempoyak tu :)
    asben aida sgt suka tempat gini, alam buana...

    ReplyDelete
  3. macam seronok jer. tapi bila ada anak kecik lagi ni tempat mcm ni mcm kurang sesuai..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.