Header Ads

Pergi Semula Ke Kampung Nelayan

Alang-alang perjalanan balik lalu di Kampung Nelayan ni. Kami pergi semula ke Kampung Nelayan mencari Cat Beach Sanctuary. Dah sampai di sini baru perasan ada banner ni. Semalam tu tak perasan sebab ada van sekolah parkir di sini.

Kampung Nelayan

Tapi bukan banner ni yang saya cari. Kami turun ke pantai dan menelusuri persisiran pantai dengan harapan jumpa tempatnya. Tengok dalam map macam di tengah-tengah persisiran pantai ni. 

Patutnya kat sini kena letak map dan arrow. Baru mudah orang nak pergi di tempat yang betul. Aigooo...

Kampung Nelayan

Dah jalan jauh, ada air pasang pula. Tak dapat nak teruskan tapi ada satu tempat tu macam bertutup, ada kuda. Ke tempat tu tutup? Hmmm...

Kampung Nelayan

Sekali lagi pulang dengan kecewa. Tak tahu lah kenapa berat mulut nak tanya orang di situ. Ada nampak beberapa orang di pondok masa ke pantai tadi. Tapi dah berumur. Kang tanya dia, entah tahu ke tidak entah. 

Benar kata peribahasa" malu bertanya sesat jalan". Kan dah sesat. Tapi takpelah, anggap bukan rezeki untuk berjumpa dengan kucing-kucing. Belum jodoh untuk berjumpa. 

Bila dah balik rumah sehari lepas tu encik suami check semula google maps. Lahhh ada signboard jalan masuk ke situ sebelum sampai ke view point tu. Signboard dia comel nau. Patutlah tak perasan. 

Okay dah tahu senang, nanti ada rezeki ke Penang boleh singgah.

8 comments:

  1. owhhh sini rupa nya tempat yang suara selalu viral kg Nelayan....

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Itulah tu. Memang tak ada rezeki nak jumpa tempatnya. Mana tahu ditakdirkan lain kali dapat jumpa.

      Delete
  3. Musykil juga camana keadaan di cat sanctuary tu. Takpe, ada rezeki boleh pergi lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun curious nak tahu. Ya, ada rezeki kembali lagi.

      Delete
  4. Saya datang ke tempat ini antara nak dan tak nak kak. Bukan Krn tak suka... Justru saya sukaaa sangat dengan kucing kan. Tp kalo DTG kesana, saya kuatir menangis Krn kasihan dengan kucing2 yg menunggu di adopt. Sementara saya tak bisa adopt. Palingan memang hanya bisa kasih donation. Tp tuhlaah, lihat mata mereka yg ingin dirawat, betul2 tak tega sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faham faham. Kita ni mudah emosi kalau tengok keadaan kucing sebegitu. Bagi sumbangan, salah satu usaha kita untuk membantu.

      Delete

Powered by Blogger.