Ucapan Hari jadi/Birthday Wishes yang sweet

"Selamat hari jadi, selamat hari lahir, Sanah Helwah, happy birthday, happy bornday, Zhù nǐ shēngrì kuàilè, Otanjyobi omedeto gozaimasu, saeng-il chugha haeyo, Janmadina mubāraka hō". 

Macam-macam bahasa ucapan selamat hari jadi yang boleh kita ucapkan kepada seseorang. Elakkan memberi ucapan dengan hanya perkataan 'hb". Yang faham hb tu apa okaylah. Yang tak faham? hb boleh membaca macam-macam maksud. 

Jangan ada yang fikir 'hb' tu maksudnya "hang bodoh" sudahlah. Tak pasal-pasal boleh buat gaduh. Jadi, lebih manis dan lebih bermakna kita ucapan selamat hari lahir dengan ucapan penuh. Menaip tu satu effort tunjukkan kita betul betul ikhlas memberikan ucapan. 

Lebih bagus lagi ucapan disusuli dengan doa. Paling  tidak pun ucaplah ucapan selamat hari jadi yang terbaik ni, perkongsian daripada Ustaz Syamsul Debat.

Ucapan hari lahir dalam Islam

Selamat Hari Lahir. Semoga dipanjangkan usia dengan segala kebaikan dan dimurahkan rezeki dengan segala keberkatan.

Ucapan Hari jadi/Birthday Wishes yang sweet

Ucapan Hari jadi/Birthday Wishes yang sweet

Jadi, kena ubah ucapan tu supaya ucapan dan doa tu sampai dan lebih bermakna. Bukankah kata-kata juga satu doa. Bila kita ucapkan sesuatu yang baik, tak mustahil orang itu akan bercakap sesuatu yang baik jugak untuk kita. InshaAllah.

Ucaplah yang baik-baik. Ucapan birthday yang sweet memberi makna sungguh masa hari jadi kita. Barulah happy sambut birthday gitu. 

Nah, ucapan hari jadi/birthday wishes yang sweet untuk ucapkan kepada seseorang yang tersayang, keluarga, kawan dan sesiapa jua.

Doa untuk hari jadi/ wish birthday sweet/ucapan selamat hari jadi

Semoga dikurniakan iman yang sempurna, akhlak yang terpuji, pekerti yang mulia, umur yang bermanafaat, rezeki yang halal, ilmu yang berguna, jodoh yang membahagiakan, hidup yang dirahmati di dunia dan akhirat.
Semoga dikurniakan umur yang bermanafaat, rezeki yang halal, ilmu yang berguna, jodoh yang membahagiakan, hidup yang dirahmati
Let Allah SWT decorate each GOLDEN RAY OF THE SUN reaching u with wishes of Success, Happiness and prosperity 4 U, Wish you a super duper Happy Birthday.
Beloved, today is the day when u’re born.the day that I thanks to God because u were born with those sweet smile, lovely face, and kindness heart. And I’m so happy today because u’re mine, and I will Love u with all my heart. Maybe I’m not so perfect because sometimes i make u cry, but all i can give is my trust, and my love for u. I’m yours. Happy Birthday my dear, wish u all the best in this world.
I’m so blessed to have a friend like you, This comes with many, Loving thoughts & warm wishes
I send to you, May ur day be filled with laughter, On this ur special day & may the finest things
In life always come, Your way happy birthday!
Its a nice feeling when you know that someone likes you,someone thinks about you,someone needs you,but it feels much better when you know that someone never ever forgets your birthday. 
May your birthday and every day be filled with the warmth of sunshine, the happiness of smiles, the sounds of laughter, the feeling of love and the sharing of good cheer.
On this special day, i wish you all the very best, all the joy you can ever have and may you be blessed abundantly today, tomorrow and the days to come! May you have a fantastic birthday and many more to come... HAPPY BIRTHDAY!!!!
You will soon start a new phase of life! But that can wait until you are older. Enjoy another year of being young. Happy Birthday.
Its a nice feeling when you know that someone likes you, someone thinks about you, someone needs you,but it feels much better when you know that someone never ever forgets your birthday.
Many Happy Returns of the day!
All the best on your special day
Wishing you the best on your special day
May your birthday be filled with smiles and laughter
I hope all your birthday wishes come true
Ni yang tak sabar nak celebrate birthday next month. Nak dengar ucapan sweet dari kau orang dan doakan yang baik-baik.

sumber :www.funnyhappynewyear.com

17 Comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

  1. nice sharing..
    betul tu Fiza.. selalu ucapan "HB" ni diucapkan kat fb.. bila dah "HB" je, kita as besday girl ni pun rasa mcm tak ada ati nak say "thank you" kat org tu kannn..

    ReplyDelete
  2. hehe..dh lame x wish birthday dekat orang yang panjang2 ni..biasanya tulis selamat hari lahir je..kalo nak pnjang sikit wish tu, tambah semoga sentiasa sihat selalu dan bahagia disamping keluarga..hihi

    ReplyDelete
  3. Menariklah semua wish2 yuh..tapi ucapan "hb" memang familliar orang guna tapi..tetap terharu juga cuz ada orang wish..hehe..(:

    ReplyDelete
  4. Best2 ucapan nih...nti akak nak mik ye fiza..

    ReplyDelete
  5. setuju ! ..tp tak rmai rajin menaip pnjg2 tuu..haha

    ReplyDelete
  6. thanks for sharing kak pija. aisyah mmg xreti nak wish, so selalu Happy birthday je la. so now, dah boleh kopi cat. hehe. thank u so much ~

    ReplyDelete
  7. nak kena start karang dah ni ucapan harijadi untuk Fiza..hahah..

    selamat hari jadi Mia..

    ReplyDelete
  8. so sweet.. boleh copy paste nanti..

    ReplyDelete
  9. it was amazing <a href="docrazytricks.com/apache-vs-nginx-feature-comparison/“>apache vs nginx</a>

    ReplyDelete
  10. mula2 dulu taktau pun apa tu hb. penuh kat timeline orang. sekali baru tau. rasa nak nangis plus nak pok atas dahi ucapan gituuuu hahahhaa

    ReplyDelete
  11. Rabia siap screenshot ucapan dan cuci gmbr tersebut . Dan letak dalam album

    ReplyDelete
Previous Post Next Post

نموذج الاتصال