Laman Kreatif Kluang

Friday, January 20, 2017


Alang-alang dah explore Kluang, selagi belum keluar dari Kluang cari tempat menarik untuk di terjah di sekitar Kluang. Cari punya cari, jumpalah Laman Kreatif Kluang tak jauh dari Kluang Rail Coffee, Stesen Keretapi tu. Gunakan waze kalau tak nak sesat ye. Agak banyak bergambar kat sini. Layan bergambar je la kalau dah sampai sini.


Program Laman Kreatif adalah bagi menceriakan lorong belakang di kawasan Bandar Kluang berhampiran Taman Merdeka. Kawasan yang telah dinaiktaraf dengan pemasangan lampu adalah bagi menjadikan kawasan tersebut tumpuan pelancong serta aktiviti riadah dapat dijalankan oleh penduduk Kluang.
info : facebook Majlis Perbandaran Kluang | facebook laman kreatif | 
wartarakyat.my
Memang ceria Laman Kreatif ada bermacam-macam jenis lukisan mural di dinding. Bukan di dinding je, kat atas jalan pun ada. Atas pun ada, ceria dengan payung warna warni banyak-banyak ni.


Acah-acah nak cari jalan nak ke Gunung Lambak. Alhamdulillah dah sampai puncak Gunung Lambak pun. 


Encik suami muka ketat..dah kenapa???


 Nak acah-acah nampak real tapi tak menjadi.

Jom ke sekolah!

Kopikartun Kluang


Abang Kluangman saya!


Proud to be Johorian!


Baby kluang yang comel.





Tak lama lagi nak start liga 2017. Jom support JDT. Good Luck Abang Sapik a.k.a Chopot.


Luaskan kuasamu JOHOR.

Jom main permainan tradisional teng teng.






Seronok berjalan sambil posing di Laman Kreatif Kluang ni. Posing sampai penat. Laman Kreatif ni buka 24 jam. Bergambar lah sampai lebam ye. Free je pun.

Lokasi Laman Kreatif
1956, Jalan Dato Kaptain Ahmad, Kampung Masjid Lama, 86000 Kluang, Johor, Malaysia

5 comments

  1. ni yang membara nak jugak pi xplore kluang..padahal dlu selalu beno lalu sana...hahaha

    ReplyDelete
  2. mila pun baru pergi masa krismas hari tu banyak jugak lukisan dekat situ tapi sebab hujan hari tu xsempat nak explore semua

    ReplyDelete
  3. payung2 tu macam dah takde last week pergi..ke sebab kita tak jalan sampai hujung. hahaha...datang sini nak cari info pasal laman ni..salam singgah!

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.