Resepi Biskut Gery Viral

Thursday, January 26, 2017

Biskut Gery dah lama viral tapi rezeki Fiza belum sampai nak merasa lagi. Ada yang kata ada di jual kat Mydin tapi cari-cari tak jugak jumpa. Nak beli online takut biskut rosak dalam proses penghantaran. Sudahnya menunggu la kalau ada terjumpa nanti baru beli.

Terjumpa pula Resepi Biskut Gery Viral yang dikongsikan di facebook. Dah ada resepi tu bolehlah cuba. Tapi teringin nak rasa yang original tu dulu barulah rasa yang buat sendiri. Tapi kalau teringin sangat, kenalah rajin buat sendiri je. Tengok dari gambar macam mudah je resepi Biskut Gery Viral ni.

Resepi Biskut Gery Viral

Bahan - Bahan

1. Biskut ada gula
2. Butter
3. Susu Pekat
4. Cheese

Cara-Cara

Bahan bahan di atas tu tak gunakan semua. Sukat mengikut banyak mana yang nak disalutkan pada biskut. 

1. Panaskan 2 keping cheese, 2 sudu butter dan  3 sudu susu pekat dengan api yang perlahan.

2. Salutkan biskut dengan adunan yang telah siap.

Dari pembacaan Fiza, bila bahan semua ni dah siap disatukan selepas di cairkan, kena cepat-cepat salut kat biskut sebab bila dah kering susah nak melekat.

Senang je kan! Boleh lah cuba nanti.

Kredit resepi dan gambar :  Kamisah Kassim

7 comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.