Tempat Makan Sedap dan Best Di Shah Alam

Friday, October 10, 2014

Tempat Makan Sedap dan Best Di Shah Alam? Nak tahu? Fiza senaraikan sikit ye tempat tempat Makan Sedap dan Best Di Shah Alam hasil cadangan kawan kawan blogger dan facebook yang ada pengalaman makan di area Shah Alam ni. Terima kasih buat mereka yang sudi memberikan cadangan ketika memerlukan. Cumanya Fiza tak sempat nak pergi semua tempat.


Kalau boleh memang nak pergi semua tempat pun..tapi kalau dalam sehari nak makan banyak dan singgah banyak tempat memang taklah..sekali pergi satu tempat  pun boleh. Ini antara cadangan tempat Makan Sedap dan Best Di Shah Alam.

Siti Auni Afifah big brother seksyen 7 ..
Farid Laham Pak Li kopitiam sek 7.try nasi lemon kat situ.best giler
Iela Sydd Bara kat sek 7
Siti Nurfariha Ahmad Khaidir Mnyk naik kak. Jgn bjalan sgt hahahaha
Azzam Azhar chemistry cafe + lab
Suziyani Suparman Ayam penyet wong solo sek7..mmg tip top
Siti Sarah Mohamad Nor Ayam kampung sek 13..best..
Aniz Manan Western food restaurant kt sec 7..x silap nama kedai tu polperro..baris blkg hotel de art or hailam kopitiam..seyez sedap n murah!
Lina Zin Restoran tasik indah (restoran terapung) dekat tasik shah alam, nyonya kitchen plaza masalam, homst dekat tesco near stadium.
Azhafizah Md Nor Terima kasih semua..xsempatlah pulak nak pergi semua tempat..so memandangkan masa utk minum ptg kita pergi sini je la ..chemistry cafe +lab..next time baru try mana yang sempat...
Eid Aidil Mee ketam kt seksyen 7 blkng petronas

Dah alang alang bagitau tu. Fiza bagitau address sekali senang kan untuk rujukan sendiri dan korang juga :)

1. BIG BROTHER RESTAURANT & GRILL,WESTERN CUISINE AND CATERING
Shah Alam:
12-14 Jalan Plumbum N7/N, Seksyen 7,Shah Alam, Selangor
Tel/Fax: 03-6142 7678
Email: big.brother.restaurant@gmail.com

Damansara:
No.3-g,3-1,Jalan PJU 5/20,Pusat perdagangan Kota Damansara ,47810 Petaling Jaya, Selangor

2. PAK LI KOPITIAM
42, Jalan Kristal K7/7, Sekyen 7, 40000 Shah Alam
Tel : +603-5511 3608
Business hours:
Sun to Thu - 8 am to 1.30 am
Fri, Sat & PH eve - 8 am to 2.30 am

3. RESTAURANT BARRA SEKSYEN 7
23 & 25, Jln Plumbum V7/V, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Malaysia
Email barrarizer@gmail.com
Always open

4.THE CHEMISTRY CAFE+LAB
No.26 Jalan Kristal J7/J, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor 
Tel : 017- 6262797
Fanpage : https://www.facebook.com/chemistrycafe
Boleh baca review dari Fiza : Santai di Chemistry Cafe + Lab

5. RESTAURANT WONG SOLO
No. 8G & 10G, Jalan Plumbum P7/P
Pusat Komersial, Seksyen 7
40000 Shah Alam,Selangor
No. telefon : 03-55111835
Dibuka Isnin-Ahad : 11pagi-11 malam

6. RESTORAN HASSAN NASI AYAM KAMPUNG
43 Jalan Lawan Pedang 13/27 (Seksyen 13), 40100 Shah Alam, Selangor

7. POLPERRO STEAK HOUSE
24, Jalan Kristal Ar7/Ar Seksyen 7 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia‎
+60 17-341 5920

8. RESTORAN TASIK INDAH
Jalan Indah, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor
Phone:03-5519 8388

9. NYONYA KITCHEN 
F22, First Floor, Plaza Masalam, No.2, Jalan Tengku Ampuan Zabedah E9/E, Seksyen 9, 40100 Shah Alam, Selangor
Phone:03-5519 1151

10. HOMST RESTAURANT
Shah Alam (South) 5&7, Jalan Boling Padang H 13/H, Seksyen 13, 40100 Shah Alam
Phone:03-5513 0760

11. MEE KETAM
No 11 Kompleks Anjung 7, Jalan Zirkon B 7/B, Seksyen 7, 40000 Shah Alam Selangor
Waktu operasi :
12:30 tgh hari hingga 10:00 mlm pada hari Selasa - Ahad
5:00 ptg hingga 10 malam untuk hari Jumaat
Tutup pada hari Isnin.

Bila google semua tempat tu, terliur pulak kita tengok makanan yang sedap sedap tu apatah lagi merasaikan.. So korang kalau singgah atau berada kat Shah Alam tu trylah rasa makanan yang sedap di tempat makan yang sedap semua tu ye. Kalau korang ada pengalaman makan sedap dan best kat Shah Alam boleh komen kat sini nanti Fiza akan masukkan dalam entry okay :)

29 comments

  1. Aiyoooo! kita ada event kat shah alam sabtu ahad ni.. nak g cari lah "_ Lapaaq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cari jangan tak cari Nanie..makan kan untuk kita ye :)

      Delete
  2. thanks sharing fiza!jarang ke shah alam, tapi manalah tau kan kalau sekali sekala ke sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama sama..itula kalau ke shah alam boleh terus pergi je sebab dah ade listkan :)

      Delete
  3. chemistry lab tu mmg dah target cuma xpergi2 je lagi..hehehe

    wang solo mmg meletop tp yg kt shah alam sentiasa pack

    kedai2 yg lain tu blh msk dlm list..hehehe..tq fiza:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe target dulu takpe..nanti baru pergi..alahai kalau sentiasa pack bile kita nak merasa kan..huhu

      Delete
  4. afzal dah pegi Pak Li Kopitiam, dan dah try nasi ayam lemon dia. Wife afzal siap mintak repeat ke sana lagi hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah sedap memang repeat orderlah..ni yang belum rasa, ntah bila nak rasa..

      Delete
  5. Ada lagi 1 yg best Fiza.. dekat pintu masuk i-City (tp sebelah belakang) ada cendol & laksa sedap.. bro tu meniaga atas lori je..ptg2 mmg ramai orang makan.. :)

    ReplyDelete
  6. Pakli, mee ketam, wong solo tu mmg slalu pergi...

    ReplyDelete
  7. akak penah mkn kt big brother je..sdppp jugakkk..

    ReplyDelete
  8. Thanks for sharing.. Shah Alam memang banyak tempat makan yang POWER :)
    Ceritamama

    ReplyDelete
  9. Ni kalau kebetulan pergi sana ni boleh la TERJAH mana yang berkenan di hatiiiiiiiiii

    ReplyDelete
  10. Anyway LASAGNA tu betul2 buat kak Lya laparrrrrrrrr la Fiza huhuhuhu

    ReplyDelete
  11. nanti kalau pi sana,boleh la singgah mana-mana tempat yang terdekat...

    ReplyDelete
  12. yang pic ats tu mcm sedap.. teringin pulak nak makan.. banyak juga makanan at shah alam inshaAllah nak try :)

    ReplyDelete
  13. wah banyak tempat yang sedap yer . tak pernah makan area sana..

    ReplyDelete
  14. Jarang turun Shah Alam, nanti kalau turun bolehlah pergi salah satu restoran atas ni :)

    ReplyDelete
  15. yg mee ketam tu tak terpegi lagi sampai skang

    ReplyDelete
  16. Jrng sekali turun s.alam. kut terpergi blh la singgah..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.