Hana Jubah Satin Cala Qisya

Friday, October 03, 2014

Akhirnya dapat jugak beli Hana Satin dan Hana Jubah 2.0 Cala Qisya. Kalau nak tahu semalam pergi Shah Alam semata mata nak membeli Hana Jubah Qala Qisya ni sebenarnya alang alang dah ke UKM, bangi. Dah lama kot nak beli kalau tengok kat website, ig dan facebook sure dah habis kan. Berebut orang order, frust pulak kita tak dapat dari sejak keluar Hana Jubah ni.

Mana tak berebutnya kalau design macam ni punya cantik kan. Design yang tak dapat kat mana mana kecuali Cala Qisya. Hana satin warna hijau ni yang versi lama. Dapat jugak grab satu. Hana Jubah 2.0 yang warna hot pink ni sebab ada sequin kat hujung lengan tu. Suka betul dengan style design jubah yang macam ni. Kain pun satin lembut, flowy gitu dan tak melekap semestinya loose style

Hana Jubah Satin Cala Qisya

Ini kali kedua Fiza singgah Butik Cala Qisya. Dulu pertama kali singgah tahun 2012 masa baru bukak jauh beza dengan sekarang. sangat maju. Tak percaya?? Boleh baca entry Cala Qisya Man Boutique. Tak happening macam sekarang. Kalau dulu beli kasut sekarang beli baju pulak. 

Meriah butik dengan pelbagai jenis baju, skirt, jubah, kasut dan macam² accesories ada. Rambang mata oiii
butik cala qisya

Mula mula sebenarnya nak pilih Hana Jubah 2.0 sequin jenis macam ni kat lengan tapi warna yang Fiza nak takde pulak size untuk stock baru so terpaksa beli yang jenis sequin biasa je.


Hana Jubah 2.0 Cala qisya

Ini pulak Jubah Sumayyah. Cantik juga sebab ade sequin kat lengan tu kan. Cutting jubah biasa dan style jubah biasa cuma tambah sequin kat lengan je la.

Jubah Sumayyah Cala Qisya
Sebenarnya lebih bagus kalau kita beli terus kat butik sebab boleh fitting sekali kan. Boleh try juga pelbagai size untuk keselesaan dan kesesuaian sendiri. Tengok ni fitting room dia cantik je..

Butik Cala Qisya

Target Fiza cuma nak beli Hana Jubah je sebenarnya. Nak beli satu tapi terbekenan kat Hana Satin versi lama jugak. So alang alang grab dua sekali. Ini pulak keburukannya membeli terus di butik. Ada je tambahan nak di beli. Total loss RM318.00
Hana Jubah Satin Cala Qisya

Terima kasih Bee, bawak ke sini dan belanja honey. Lain kali datang lagi ye.
Butik Cala Qisya

Muka budak happy dapat apa yang dia nak.
Butik Cala Qisya
Jadilah untuk pakai Raya Haji nanti dan buat tambah koleksi Jubah :). Nanti baru upload gambar Fiza pakai ye..Nak tengok dan beli jubah cantik bolehlah singgah di link bawah ni ye. Esok rasanya butik Cala Qisya dah tutup dan akan dibuka selepas cuti raya haji. Mana yang dekat tu bolehlah singgah kan.

Website : www.calaqisya.com
Facebook : https://www.facebook.com/calaqisya
Instagram : http://instagram.com/calaqisya
Shah Alam : 15a Jalan Plumbum P7/P, Seksyen 7,Shah Alam
Johor Bahru : No 18, Jalan Padi Emas,1/5, Johor Bahru
Ipoh : No 42, Medan Stesen 18/3, Station 18, Ipoh, Perak
Tues - Sun: 11am - 8pm Closed on Monday


19 comments

  1. wahh semangat2... cantik nya yang warna pink tu...feveret kaler!! Salam aidiladha sis :)

    ReplyDelete
  2. Singgah petang dik Fizah...dua2 warna pun cantik...untuk raya haji ker dik Fizah...

    ReplyDelete
  3. Singgah petang dik Fizah...dua2 warna pun cantik...untuk raya haji ker dik Fizah...

    ReplyDelete
  4. Alahai seronoknya shopping..memang cantik jubah2 tu

    ReplyDelete
  5. Cantiknyaaaa, Azwar rajin juga tengok koleksinya dekat instagram, memang lelawa.. :)

    ReplyDelete
  6. suka calaqisya. tapi, takde saiz. sabor je lahh. wuwuwu

    ReplyDelete
  7. sek.7 mmg banyak butik femes..menggelepur tgk baju2 lawo

    ReplyDelete
  8. cantik la fiza..jubah cala qisya memang cantik2..slalu tgk on9..xpenah pegi butik lg..xreti nk bli on9..takut xkena ngan badan..mmg kene gi sn trs..

    ReplyDelete
  9. cantiknya... dah lama tak pakai jubah macam nie...

    ReplyDelete
  10. blh tahan harga nya hehe..xmampu lah sy ekeke

    ReplyDelete
  11. teringin juga nak pakai jubah cantik macam nie...

    ReplyDelete
  12. Wahhh cantiknyerr jubah ni ........Dua2 cantikla Fiza

    ReplyDelete
  13. Makin bertambah cantik la bila Fiza yang pakai hehehe

    ReplyDelete
  14. cantik... nak tengok yang dah disraungkan, boleh tak..?

    ReplyDelete
  15. Sekarang dh trending pakai jubah mcm nikan....adik akak pun peminat tegar...

    ReplyDelete
  16. Skrng ni jubah sntiasa mendapat tmpt dihati rmai. Mudah digayakan..

    ReplyDelete
  17. kosong pun cantik...lepas tu jahit manik or lace sendiri

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.