Jenis Jenis Pasta

Wednesday, October 22, 2014

Jenis Jenis Pasta apepun kalau di masak pun sedap kan. Antara pasta yang biasa kita makan adalah spaghetti, macaroni dan angel hair. Pasta merupakan makanan yang dibuat dari adunan tepung terigu, air, telur dan garam yang mempunyai pelbagai bentuk dan tesktur yang berbeza. Yang pastinya semua jenis pasta adalah sedap untuk di makan. Pasta juga boleh di makan sebagai pengganti nasi.

Jenis Jenis Pasta
Credit Image :google

Nak share sikit beberapa jenis pasta ala italia

Jenis Jenis Pasta
Credit Image :google

Jenis Jenis Pasta
Credit Image :google

Banyak betul. Kalau nak cuba makan semua memang taklah kan. Tapi kalau dapat merasa, nak juga kan. Hari ni lunch "Fusilli Goreng" je. Lebih mudah nak sediakan. Fiza memang suka masak pasta goreng versi malaysian food ni. Boleh masak pedas sikit. Sebab bahan menggoreng sentiasa ada, kalau bahan untuk buat betul² masakan pasta nak kena beli pulak kan.

fusilli goreng

Tapi hari ni terpedas sikit lah pulak. Kena makan slow² menikmati. Nak cuba cara masak goreng ni boleh Click sini >> Resepi macaroni goreng. Cara yang sama cuma pasta je berbeza :)

Apa favourite pasta korang?

18 comments

  1. Pernah masak pengat atau sesetengah panggil bubur makaroni..

    ReplyDelete
  2. Yg pernh lya mkn makaroni dgn spageti ja hhee..lain2 x pernh lgi cuba

    ReplyDelete
  3. memang byk betul pasta nih..luqman ada jgk kena ingat jenis2 pasta nih sbb kena amek order guest..hehehe

    ReplyDelete
  4. selalu makan yang spagetti dan fetuccini je.. yang lain macam jarang jumpa je..

    ReplyDelete
  5. sesekali akak pun suka jugak goreng pasta ala2 malaysian style.. mcm2 cara kita boleh oleh..
    pasta goreng Fiza pun nampak menarik selera tekak.. slurppp

    ReplyDelete
  6. Banyak jugak jenis pasta. Yg tahu tak sampai lima pun. Ilmu baru.

    ReplyDelete
  7. oowhh fussili ni bole goreng rupanya saya selalu beli spagethi dan macaroni je yg lain2 tk pernah try... terima kasih sharing :)

    ReplyDelete
  8. Paling suka angel hair...huhu....dania suka makaroni....

    ReplyDelete
  9. Wahh byk jenis jugak ya..ada yg tak berapa nk kenal ..

    ReplyDelete
  10. ingat dulu penah gaduh dengan kawan dok nak jelaskan beza pasta ngan spageti.. org dok cakap pasta tu kata nama am in general and spageti kata nama khas dia dok dak jugak hahaha. pening.

    ReplyDelete
  11. angels hair tu....kalau buat olio sedap....

    ReplyDelete
  12. Ada banyak jenis rupanya, baru tahu. Jarang makan pasta.. -__-

    ReplyDelete
  13. Bnyk jnis rupanya.. Selalu msak spagetti ngn macaroni je..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.