Jalan-Jalan di Pantai Cahaya Negeri, Port Dickson

Monday, January 23, 2017


Settle makan cendol kat Cendol Bakar Teluk Kemang. Fiza ajak Encik suami singgah tepi pantai. Dah lama pulak tak jalan-jalan tepi pantai. Dating tepi pantai kejap! Fiza suka tengok permandangan pantai tapi tak suka mandi laut sebab takut sunburn. Padahal kalau dok tepi pantai pun boleh sunburn juga kan. Tak boleh pakai prinsip Fiza tu. Haha...

Kamiorang singgah di Pantai Cahaya Negeri, Port Dickson. Aktiviti tepi pantai, macam biasalah tengok permandangan laut je la. Cuaca pun agak panas tapi seronok sebab angin kuat. Hilang rasa panas. Nak berjalan santai pun takde masalah.


Lepas dah lepak tepi pantai ni, kamiorang ke sebarang sana melalui jambatan tu untuk ke Pulau Burung. Tapi sekor burung pun tak nampak. Cantik juga Pulau Burung ni, banyak juga Fiza ambil gambar tapi sayang gambar-gambar yang kat Pulau Burung semuanya corrupted. Memory Card GoPro problem tak boleh view segala gambar dan video. Bermacam cara dah cuba tapi tak dapat semula gambar dan video tu. Takde kenangan kat Pulau Burung. Sedih! Takpe, next time boleh pergi lagi. Memory Card pun dah beli baru. Wajib pergi lagi Pulau Burung sebab permandangan kat situ cantik.




5 comments

  1. aloo syg nya !!!! xpa, ada rezeki, singgah ke sna lagi =D insyallah

    ReplyDelete
  2. Alaaaa...kalau nak pergi lagi ajak akak plis...lama x jalan2 kat sini

    ReplyDelete
  3. agak lama x ke pd, fiza.
    and pantai ni kat area mana ekk?
    mcm bersih je sekitar nya.
    kalau kat teluk kemang tu kan padat.
    pulau burung tu mcm nice :)

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.