Header Ads

Telefilem Perauk Tambang


Tonton Telefilem Perauk Tambang full movie ulang siaran pada hari Sabtu 20 Ogos 2022 pukul 10:00 malam di Slot Panggung RTM TV1. Juga boleh tonton Telefilem Perauk Tambang live streaming online di portal rtm klik (rtmklik.rtm.gov.my).

Perauk Tambang, telefilem khas sempena Hari Merdeka dibarisi pelakon Mubarak Majid, Elisya Sandha, Azam Pitt dan ramai lagi dibawah arahan Dato' Jurey Latiff Rosli.

telefilem perauk tambang

TELEFILEM PERAUK TAMBANG

Waktu siaran : Sabtu, 20 Ogos 2022, 10:00 malam
Siaran TV : Slot Panggung RTM TV1
Penulis skrip : Yus Waisar
Pengarah : Dato Jurey Latiff Rosli
Produksi : Syaz Petra Sdn Bhd

PELAKON TELEFILEM PERAUK TAMBANG

Mubarak Majid
Elisya Sandha
Azam Pitt
Nora Maya
Saiful Bahri
Vincent
Mazlan Hipni
Sharu-al Aziza
Tina

SINOPSIS TELEFILEM PERAUK TAMBANG

Setelah berpuluh tahun menjadi pengusaha perahu tambang, Zamin meminta ayahnya Pak Tambang berhenti kerja. Zamin mahu ayahnya berehat di rumah kerana dia mampu menyara ayahnya yang sudah berusia.

Namun Pak Tambang berkeras malah turut memberi perkhidmatan percuma perahu tambang hingga menyebabkan Zamin digelar anak tidak mengenang budi.

Jalot pula menuduh Pak Tambang mengancam periuk nasi mereka. Namun apakah kesudahan pergolakan keduanya?
.

4 comments:

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.