Header Ads


Tatagaltier Bulaney Treatment Essence, Teh O Essence Viral

Bahaya betul kalau dah hadap TikTok! Ada je terkena racun TikTok bila kerap naik kat FYP (for you page). Ish ish ish...Teracun membeli Tatagaltier Bulaney Treatment Essence, Teh O Essence viral katanya macam SKII. Entah ye entah tidak. 

Tapi memang viral dan terlajak laris betul. Saya nak beli yang 40ml je pun, sana sini habis stok. Cari tanpa give up, akhirnya dapat juga membeli Tatagaltier Bulaney Treatment Essence 40ml. Nak cuba punya pasal kan, kena gigih mencari saiz botol kecil. Cuba dulu, kalau okay baru kita teruskan membeli.

Disebabkan Teh O Essence Viral ni lah ramai nak cuba. Dah tu masing-masing pakat nak cuba yang 40ml ni dulu. Itu yang cepat habis tu. Mulanya nak beli kat TikTok shop je tapi tak ada stok. Cari kat shopee banyak juga habis.

Tatagaltier essence price 40ml, RM39.00

tatagaltier bulaney treatment essence

Botolnya comel dan jenis botol kaca. Nampak macam botol perfume pun ada ni. Kat TikTok dorang panggil teh o essence sebab warnanya seperti air teh O.

Tatagaltier Bulaney Treatment Essence

Memulihkan skin barrier, mengurangkan keradangan kulit serta meningkatkan kelembapan kulit dengan ketara. Kandungan essence tanpa pewangi, tanpa patai minyak dan alcohol-free. Didatangkan dengan dua saiz botol 40ml dan 100ml.

Tatagaltier Bulaney Treatment Essence ingredients

Aqua, Centella Asiatica Leaf Extract, Galactomyces Ferment Filtrate, Glycerin, Niacinamide, Allantoin, Phenoxyethanol, Xanthan Gum, Sodium Hyaluronate, Hydrolyzed Royal Jelly Protein, Ethylhexylglycerin

Key Ingredients

Anti-acne : Niacinamide
Antioxidant : Centella Asiatica Leaf Extract
Cell-communicating ingredient : Niacinamide
Skin brightening : Niacinamide
Skin-identical ingredient : Glycerin, Sodium Hyaluronate
Soothing : Centella Asiatica Leaf Extract, Allantoin

tatagaltier bulaney treatment essence

Tekstur dia jenis cecair dan agak pekat sikit. Tekstur ringan, mudah menyerap dan tidak melekit ye. Selesa je selepas disapu. Kulit pun tak pedih dan tak rasa panas sebab alcohol-free. Patutlah digemari ramai dan laku keras. Barulah faham kenapa. 

Terpaling best bangun tidur tu, kulit kekal lembap dan toink toink bouncy gitu. Bak kata trademark Tatagaltier Bulaney Treatment Essence, Unapologetically bouncy! memang betul lah bagai dikata.

tatagaltier bulaney treatment essence

Tengok kulit masing-masing glowing habis. Tergugat lah kita nak cuba teh o essence viral ni. Hebat eh racun kita membeli. Nipis lah poket macam ni.

Saya taklah meletakkan harapan yang tinggi, pakai-pakai kulit terus glowing gitu. Produk skincare bukan produk magic. Ambil masa juga produk tu nak sesuai dengan kulit kita. Dah lama tu baru nampak hasilnya. Orang kata trust the process.

Kalau pakai kejap tapi kata tak berhasil, mana mahunya macam tu. Ada yang dah berbotol-botol baru nampak kesannya. Produk tak tipu, tapi kita je yang kadang tak sabar nak tengok hasilnya. Kan? Lagi satu, kenalah konsisten pakai baru menjadi.

6 comments:

  1. menarik. tapi tk berani nak cuba. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang menarik sebab tengok orang review semua bagi feedback +ve :)

      Delete
  2. Packaging pun nampak comel . Lepas ni bangun tidur je skin kekal toink2 la .. Betul tu .nak thu kesan sstu2 produk haruslah pemakaian dgn konsisten . Bru berhasil

    ReplyDelete
  3. barang viral ni bahaya.. laku keras.. kadang tak sempat nak beli, orang lain dah habiskan.. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahu takpe! Tak sempat nak rebut orang dah sambar awal.

      Delete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.