Broga Bliss Eco Garden Tempat Percutian Berkonsepkan Jepun

Tuesday, November 17, 2015


Selain Japanese Village di Bukit Tinggi, satu lagi tempat menarik percutian berkonsepkan ala ala jepun iaitu di Broga Bliss Eco Garden. Baru tahu jugak ni dari post oh bulan! Sekali tengok memang nampak menarik suasana perkampungan/kediaman ala ala jepun tu.

Nampaknya lepas ni kalau bercuti kat sini boleh naik Broga enam tujuh lapan kali lagi..kan! Selama ni dok pergi panjat Broga sampai empat kali tak pernah tahu pulak tempat yang best ni. Dah lah suka benda² berkonsepkan Jepun ni. Haruslah kena terjah sini sekali pun cukuplah kan bagi merasa.

http://www.azhafizah.com/

Broga Bliss Eco Garden

Broga Bliss Eco Garden is near Broga Town which is a small Chinese Village with affordable and variety restaurants. This nature-enriched and relaxing eco farm is overlooking beautiful scapes of hills and mountains and takes less than 10 minutes drive to Broga's famous landmark "Broga Hill". Located hereby and just a walking distance away are 2 famous grill fish restaurants and another landmark "Sak Dato Temple" which have a long walking hanging bridge. The house and rooms here are built with color stones and clay bricks. It is an organic fruits farm planted with beautiful flowers and surrounded by greenery and with a relaxation pool of natural mountain water plus unpolluted fresh cool air with view of blue skies and clouds of white during the bright blessed day and view of sparkling stars during the dark sacred night.
View Broga Bliss Eco Garden ni memang cantik. Kalau bangun pagi terasa sejuknya.
http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

Swimming Pool yang betul betul ala ala kampung jepun gitu.
http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

Bilik tidur pun simple je. Dinding pulak batu. Memang sejuk tidur malam tu. Kena bawak selimut tebal kalau macam ni.
http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

 Open Kitchen Concept
http://www.azhafizah.com/

http://www.azhafizah.com/

Paling win view bukit belakang tu. Memang best kan! Pergi bercuti berdua atau dengan family atau dengan kawan pun best jugak ni. Cuma kelengkapan kebanyakkan kena bawak sendiri seperti toiletries, towel dan sebagainya.
http://www.azhafizah.com/
Sumber gambar dari Broga Bliss Eco Garden
harga pun kira affordable jugaklah setakat ini.

WEEKDAYS 
RM 58 per pax (after 50% early bird discount)

WEEKENDS
(Friday, Saturday, Sunday) Public/School Holiday
RM 68 per pax (after 50% early bird discount)

Untuk maklumat lebih lanjut

Website :
www.brogabliss.com.my
Facebook :
Broga Bliss Eco Garden Sdn Bhd
Location : 
Broga Bliss Eco Garden Sdn. Bhd, Lot 4514, Broga, Mukim Lenggeng, 71750, Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Email :
brogabliss@gmail.com
Contact Number :
013-388 7888

8 comments

  1. sangat menarik tempat ni. boleh pergi.. konsep pun sangat cool.

    ReplyDelete
  2. Laaa tempat ni kat broga jeee.. Seriuss dah lama teringin nak pergi.. Boleh bercuti kat sini nanti

    ReplyDelete
  3. bestnyeeeee..nyaman je rase tgk pemandangan luar tu..

    ReplyDelete
  4. wah mcm best je tu..nak pergilah

    dah lama x jln2 kat sini.huhu :)

    ReplyDelete
  5. cantiknya - tengok pun dah dapat feeling nyaman ..harga pun affordable :)

    ReplyDelete
  6. cantiknya A'a. sedap je mata memandang kan. sekali sekala pergi bercuti tempat-tempat macam ni, segar mata, segar minda :)

    ReplyDelete
  7. Semalam 1-7-2017 cuti raya stay kat sana kat jade 5.tempat dia ok Mmg best. Cuma Bfast kurang oke. Cuma ada nasi lemak bungkus ngan bihun goreng bungkus tapi cuma terhad 1bks/org.cuba kalau buat ala2 buffet. Walaupun makanan simple sj mcm sausage, nugget atau pun roti bakar pun dah cukup dah.cuma cadangan saja. Tapi tempat tu mmg best walau pun susah nak dapat tempat tu. Kena guna WAZE.

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.