Barang Make Up Sihatimerahjambu

Thursday, November 12, 2015

Orang nak make up dia nak make up jugak padahal bukan pandai pun nak make up. Lagipun bekerja kat rumah je, nak make up bagai dah kenapa pulak kan. Inilah dia perempuan. Make up dan perempuan tak dapat dipisahkan walau secalit bedak pun tetap dikira make up.

Barang make up salah satu benda wajib ada untuk seorang perempuan. Kalau keluar rumah tanpa make up nampak macam pale dan kurang confident sebenarnya. Lagi lagi bila kulit muka bermasalah. So dengan make up dapatlah membantu menutup cela kat muka tu.

Bagi yang dah biasa make up, bila tak bermake up mesti nampak janggal dan ada kalanya natural beauty nampak lebih cantik dari make up dan ada juga sebaliknya. Apapun ciptaan Allah semuanya cantik²

Walaupun Fiza bukan pe make up tegar tapi adalah sedikit koleksi yang biasa Fiza gunakan kalau keluar. Make up simple je, guna foundation MN 4 colours dan juga salah satu lipstick NYX soft matte lip cream. Itulah dua benda yang rajin Fiza pakai. Kalau rajin lebih sikit pakai lipliner or rias bentuk kening sikit.

http://www.azhafizah.com/

Bila dah guna MN foundation 4 colours tu automatic tak guna bedak dah. Sebab takut bercampuk! Lepas tu tak guna blusher sebab foundation 4 colours tu dah complete dengan contour shades. Eyeliner, mascara dan eyeshadow memang tak pakai sejak pakai spek ni. Lainlah kalau pakai contact lens baru nampak. 

Orang lain punya make up sampai tak cukup tempat nak letak. Tapi Fiza ini jela mampu. Cukup sekadar asas make up je. Bukan jenis rajin make up. Plus, tak pandai make up!

http://www.azhafizah.com/

Sekarang ni nak belajar make up senang je. Bukak je Youtube dan search make up tutorial. Macam macam jenis make up ada.

12 comments

  1. alamak..jeles tengok sk11 tu..hehehe..akak skrg ni dah jarang make up..pakai bedak serbuk je gi keje..tapi ada masa tertentu yang kekadang tu rasa nak bermake up jugak..habis dah fiyah kacau barang make up ummi dia

    ReplyDelete
  2. wah guna sk2..hheheh...nsb la tak pndai sgt nk makeup..hehehhe,..kalau tak hbs la..

    ReplyDelete
  3. memang betul.. orang pompuan dgn barang make up memang tak dapat dipisahkan.. walaupun secalit lipstik :)

    ReplyDelete
  4. aida teringin bebeno nak berSKII, fiza. but bajet byk nak spend ke lain dulu hi hi hi.... duit tol petrol gi keje sebulan aje rm1.5K hu hu hu... kakak aida more than 7 years da guna SKII. memang terbaik. dia guna full set. flawless i tell u. mahal, tapi bleh guna berbulan-bulan.

    ReplyDelete
  5. akak kalau pi tempat2 best sikit ada la makeup..setakat balik kampung tak makeup la..bukan keluar keta pun..hahahah..pi pasar malam , ke tesco ke,tak de nak makeup2 beriya la..sapu bedak je..

    ReplyDelete
  6. w/pun brg makeup skit...harga SK11 tu ngalahkan org barang makeup bykkk..

    ReplyDelete
  7. Banyaknyaaa barang mekup akk... Ena suka tengok barang2 mekup, beli tapi jarang pakai... Balik2 pakai eye shadow dgn bedak compac je..

    ReplyDelete
  8. anis pun dah terjebak sikt dalam make up ni

    ReplyDelete
  9. Lissa suka tengok tutorial mekap.. tapi bila try memang hancusss. haha

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.