Menu Lunch Hari Ini

Monday, May 25, 2015

Cuaca mendung hari ni, baru je hujan turun. Dapat makan masakan panas dan pedas. Right timing betul masak Menu Lunch hari ni masak ayam goreng berlada dengan sayur campur

Ayam goreng berlada masak pedas² memang sedap. Siapa suka pedas memang best la makan. Berpeluh makan! Selalunya kalau masak goreng berlada Fiza suka goreng ayam separuh masak dulu. Kalau tak rasanya macam kurang sedap. Pada Fiza la.. Tapi ada je yang masak tanpa goreng ayam dulu. Ikut selera memasing lah kan.

menu-lunch-hari-ini

Sayur pun campur je la. Lebihkan masak sayur sebab kamiorang memang suka makan sayur. Kekadang ratah sayur je. Makan panas² lagi best dari makan sayur sejuk yang dah lama masak. Kalau boleh nak makan, baru masak sayur. Baru sedap! Lagipun masak sayur kejap je kan.

menu-lunch-hari-ini

Alhamdulillah rezeki untuk hari ni. Kotlah sesiapa belum masak lagi bolehlah masak menu camni jugak. Takde idea nak update blog hari ni, so kita update menu masakan je la. Bukan nak buat orang terliur..ampunnnn...

17 comments

  1. hihi...sayur tu sedap sungguh nampak...
    sedap mkn sayur panas2 kan..

    ReplyDelete
  2. ayam goreng berlada itu sungguh menggiurkan...

    ReplyDelete
  3. my fevret sayur.. Brokoli dan cendawan..

    ReplyDelete
  4. semua sedapppp bila sebut psal makan...makan pnas2 lg..yummmmmmmm !!!!

    ReplyDelete
  5. nasib dah mkn tgri.. kalau tak confirm terliur hahaha..

    ReplyDelete
  6. cik nor klu mkn pdas mesti kna sedia tisu..hihi

    ReplyDelete
  7. glupppp... sedap kalau pedas2 lepas tu nasi panas lepastu letak kicap ABC hehehe

    ReplyDelete
  8. ayam goreng berlada tu sedapnyaaaaaa. lapar kak lapar.. uwaaaa

    ReplyDelete
  9. Dapnyerr kak lya mmg suka laa yg pedas2..

    ReplyDelete
  10. Tgk cendawan tu lama dah tk mkn cendawan ..dapnyer

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.