Header Ads Widget

New Stories!

6/recent/ticker-posts

Ikan Siakap Goreng Berlada

Biasanya masak ikan siakap kukus ataupun ikan siakap 3 rasa tapi harini lain sikit masaknya. Masak ikan siakap goreng berlada  atau goreng kunyit. Lagi senang nak masak. Kalau dah namanya nak cepat masak, masak yang mudah je.

Yang penting kena masak pedas sebab husband orang nismilan suka pedas kahwin pulak dengan orang johor yang suka pedas jugak tapi kurang sikit lah. Memang masak apa pun kena pedas kecuali masak sayur :p Kalau dah dua dua menu pedas pingsan pulak nanti.

ikan-siakap-goreng-berlada

Cara masak macam biasa sama je dengan masak ayam goreng berlada yang Fiza dah share resepi ayam goreng berlada tu cuma bezanya kali ni ikan pulak. Sesekali tukar menu pun boleh. buat eksperiment masakan gitu.

Post a Comment

13 Comments

  1. Pedasnya..tapi nampak menyelerakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pedas sangat pun sebenarnya yang biasa makan pedas :)

      Delete
  2. Nampak sedapp..blh cuba jugak nnt ..

    ReplyDelete
  3. Wah siap buat eksperimen gituuu...bagus jugak sesekali tukar menu lain lain..

    ReplyDelete
  4. Ikan siakap goreng berlada pun sodap apa...hehehe...cer masak lemak cili api...pas tu campur daun kunyit..ermmm lagi sedap...cuba la fiza...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pernah lagi masak lemak cili api..boleh try nanti tu kak..thanks kak bg idea :)

      Delete
    2. Wah lagi sedapp kot kalau buat camtu Kak SA

      Delete
  5. sedapnyaaaa.... kena pulak dengan nasik panas panas. hihi. confirm bertambah-tambah :)

    ReplyDelete
  6. saya tak minat berlada..sekali dgn biji2 , bahaya..
    ape pun..pedas memang sodap..ayah org nogori gakss..hehehe~
    me org johorean :)

    smlm bru mkn siapak bakar :) duk tepi pantai..nyumm3 ! hahaa

    ReplyDelete
  7. makan nasi panas2 ni sedap fiza..akak jarang pulak nak masak macam ni..heheh..sesekali buat pun ok kan

    ReplyDelete
  8. apalah menu berbuka hari ni..emmm...ni pun ok jugak...

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.