Kiwi Popsicle

Monday, May 11, 2015

Panas pulak hari ni kan. Kalau pekena kiwi popsicle pun best jugak kan. Panas di luar sejuk di dalam gitu. Cara buat kiwi popsicle ni mudah je. Bahan bahan pun sikit je. Fiza share dari resepi yang Fiza jumpa. Nak cuba bolehlah buat.
kiwi-popsicle
Sumber dari Dapur Bumbu Praktis

Bahan bahan
Buah kiwi
Stik/batang ais krim
coklat masakan

Cara cara
1. Potong kiwi sederhana nipis dan cucukkan dengan stik aiskrim
2. Masukkan dalam freezer dan biarkan beku
3. Cairkan coklat dengan cair double boiler 
4. Celupkan kiwi beku tadi ke dalam coklat cair.
5. Biarkan seketika, nak letak dalam freezer dulu pun boleh.

Dah siap! Nanti Fiza share popsicle lain pulak ye.

Editing dari Dapur Bumbu Praktis

10 comments

  1. nampak macam sedap je kan... tetiba pula teringin ehehehe

    ReplyDelete
  2. Senangnya nak buat. Tak terfikir pulak selama ni. Nanti nak try la. Nampak sedap sangat tu. Kitorang kat rumah ni memang suka beli aiskrim popsicle kat kedai, buat stok kat dalam peti ais. Lepas ni maybe blh try buat aiskrim sendiri kot. Thanks for sharing. Btw jom singgah blog Emi :)

    ReplyDelete
  3. alahai, sedapnya... lagi2 time panas2 gini.. mkn sejuk2 mesti besttt...

    ReplyDelete
  4. kite nak makan coklat je boleh tak? tak makan kiwi. hehe

    ReplyDelete
  5. dah terasa kat mulut ni...msam,manis semua ada..

    ReplyDelete
  6. Fuyoo nampak sedapp tu..Cara nak buat pon senang bangett

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.