Header Ads

Latest Update
recent

Nutella popsicle

Siapa suka makan nutella, boleh try resepi Nutella Popsicle ni. Mudah dan cepat. Budak budak mesti suka sebab chocolate nutella kan sedap. Nak buat pun tak amek masa banyak cuma agak costly untuk nutella tu. Tapi kalau dah sedap, okay je kan. Jom cuba buat!
resepi-nutella-popsicle
Sumber dari kidsport.com.au
Bahan bahan
Nutella
Whipping cream cair
Acuan Popsicle

Cara cara
1. Mix whipping cream cair dengan nuttela mengikut citarasa.
2. Kemudian masukkan adunan dalam acuan popsicle dan masukkan ke dalam freezer sehingga beku.

Mudah sangat ni

Sumber dari Dapur Bumbu Praktis

30 comments:

  1. ni bukan budak je suka,orang tua pun suka jugak...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang betul kak..semua orang pun boleh jadi suka

      Delete
  2. WALAWEH..MASYUKKKK SODAPPPPP

    ReplyDelete
  3. alahai, tengok pun nmpk sedapppp...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok pun nampak sedap apatah lagi rasa :)

      Delete
  4. esh. senang sangat ni. boleh jadi pencuci mulut ajet cam omputih makan2 kat hotel lepas ni. hhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang senang..pun boleh jadi pencuci mulut :)

      Delete
  5. Replies
    1. Memang mudah Yui..tryla buat..Yui Kan suka simple resepi :)

      Delete
  6. Kompem firas sukaaaaaa!!

    http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. apa rasa bila masuk mulut eh?aduss

    ReplyDelete
  8. kalau nutella je bt apa pun sedap! hehe nyum2

    ReplyDelete
  9. Nutella buat aiskrim? sedapnyaaaa. Tapi kalau jual mesti mahalkan? hehe

    ReplyDelete
  10. nampak macam senang.. hehe

    ReplyDelete
  11. mudah tapi sedap kan... gojes :D

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.