Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ticker

6/recent/ticker-posts

Cara Buat Popsicle Warna Warni


Hari ni nak share Cara Buat Popsicle Warna Warni pulaklah. Nampak menarik betul warna warni macam ni dan dapat rasa pelbagai jenis flava dalam one popsicle. Pulak tu memang rasa pure buah sebenar takde bahan perasa tambahan. Nak buat pun senang je.

cara-buat-popsicle-warna-warni

Cara buat popsicle warna warni

1. Blend halus semua buah secara berasingan. Boleh pilih buah apa yang korang suka tapi kat sini buat menggunakan buah blueberry, strawberry, orange, nenas dan kiwi.
2. Untuk buat layer warna warni ni, mula mula masukkan jus pertama, kemudian bekukan seketika. Keluarkan dari freezer bila dah beku, kemudian masukkan layer kedua dengan jus kedua dan letakkan dalam freezer kembali sehingga beku dan lakukan step yang sama untuk semua layer. Untuk layer pertama tadi jangan lupa cucukkan stik di tengah² ye.
3. Biarkan popsicle beku dan bila dah cukup beku dah boleh makan.

Mudah sangat kan???Tengok gambar pun dah tahu macamana nak buat ^__^

Sumber dari Dapur Bumbu Praktis

Post a Comment

7 Comments

  1. comelnyaaa..boleh sangat buat ni..

    ReplyDelete
  2. Sedapnya nampak. mcm ais krim goyang kan ? cuma yg ni pakai buah2.

    ReplyDelete
  3. warna warni..di aidilfitri... ehhhhh, tetibooo !
    hihi...

    ReplyDelete
  4. memang trend sekarang eh... makan eskrim ala2 posicle

    ReplyDelete
  5. Anak2 pasti suka sangat dgn yang warna warni..

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.