Urine Pregnancy Test (UPT) Homemade

Thursday, November 26, 2015

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Ada terjumpa Urine Pregnancy Test (UPT) homemade di facebook. Dari Ujian yang di jalankan, keputusan kehamilan dan jantina bayi boleh diketahui dari buih yang terhasil atau tidak. Bahan yang perlu ada adalah clorox, soda bikarbornat, urine dan juga bekas urine

Urine + clorox = Berbuih (Pregnant)
Urine + Soda Bikarbonat = Berbuih (Baby boy)
Urine+ SodaBikarbonat = Tak berbuih ( Baby Girl)
http://www.azhafizah.com/
Sumber dari facebook
Selain dari tu, maksudnya tiada apa apa lah kan. Sejauh mana ketepatan ujian kehamilan buat sendiri ni, Wallahu A'lam. Tapi kalau sekadar nak cuba buat, boleh lah cuba. Nak lagi tepat, kenalah jumpa doktor ye.


With Love, Sihatimerahjambu

4 comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.