Tambah Cheese Powder Lagi Sedap Tau!

Wednesday, November 18, 2015

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Spaghetti Carbonara favourite husband. Kalau Fiza lebih suka Spaghetti Bolognese. Sekarang ni Fiza macam dah suka pulak dengan spaghetti carbonara. Sejak suka tambah herba macam oregano, rosemary dan parsley jadi bertambah lagi sedap pulak. Lepas tu tabur pulak cheese powder kat atas dia masa panas panas tu. Memang melting!

Tapi kalau selalu makan tek elok jugak kan. Pemakanan kenalah seimbang apa yang perlu. Sesekali tu bolehlah kalau teringin. 


Cheese powder ni letak dalam apa jugak menu western pun sedap. Letak dalam sandwich pun sedap tau. Dah cuba dah, memang sedap. Asal ada rasa cheese memang sedap bagi peminat cheese macam Fiza ni ha.. Kalau tak suka cheese mungkin tak sukalah kot. Makan something yang ada cheese memang cepat rasa muak. So makan sikit je janji lepas teringin rasa tekak nak makan. 

Tapi kalau dah craving tu memang selagi tak dapat rasa, selagi tu buat telan air liur je kan.

With Love, Sihatimerahjambu

8 comments

  1. akak pun suka kalau mkan apa pun nak bubuh cheese.tapi anak2 tak suka..makan mesti muntah..

    ReplyDelete
  2. tapi kalo buat cabonara versi tekak melayu tak muak sis ;)

    ReplyDelete
  3. wrong timing tengok gambar pasta Fiza ni.. dah la tengah lapar. Memang betul.. klau tabur parmesan cheese memang sedap :D

    ReplyDelete
  4. aida jarang buat carbonara.
    sebab anak2 kurang makan, fiza.
    diorang prefer bolonis :)
    but, memang sedap la kalau sesekali buat.
    licin piuk!

    ReplyDelete
  5. wah sedapnya..kalau buat sendiri,bole tambah cheese bebanyak

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.