Cara Bercucuk Tanam Yang Mudah

Sunday, November 08, 2015

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Seronok kalau bercucuk tanam ni membuahkan hasil. Bagi mereka yang suka bercucuk tanam tu boleh rujuk cara bercucuk tanam yang mudah ni. Cara untuk tanam tomato, buah nanas, buah avokado dan daun bawang.

Cara tanam buah tomato
http://www.azhafizah.com/

Cara tanam buah nanas
http://www.azhafizah.com/
Cara Tanam Daun bawang
http://www.azhafizah.com/

Cara Tanam Buah Avokado
http://www.azhafizah.com/
Sumber dari facebook
Nampak mudah sangat kan sebab tak perlukan tanah yang banyak untuk peringkat permulaan penanaman tu. Kalau rajin nanti bolehlah cuba. Cara macam ni sesuai untuk mereka yang tinggal kat bandar yang takde laman tanah yang banyak. Buat perhiasan pun cantik. At least ada jugak tumbuhan segar kan.

With Love, Sihatimerahjambu

5 comments

  1. wah.. senangnya... tq kongsi pasal ni akak! sngat berguna

    ReplyDelete
  2. pernah try tanam bawang...best! senang sangat..

    ReplyDelete
  3. aida ngidam sgt nak buat semua tu, fiza.
    just ruang and peluang aje takde.
    memang nampak mudah! and hasil nyer sungguh menguntungkan :)

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.