Sambal Sotong dan Sayur Kailan

Lewat pulak up entry hari ni. Hari ni lunch pun lewat sikit. Dapatlah jugak makan special sikit Sambal sotong dan Sayur Kailan. Selalu lunch sorang kan hari ni lunch berdua sebab husband off day. Hari ni pulak nak tunggu maintenance Syarikat Air Negeri Sembilan (SAINS) datang untuk gantikan meter …

Bubur Nasi Ikan Bilis Ayam Madu

Petang petang hujan ni sedap pekena Bubur Nasi Ikan Bilis Ayam Madu makan panas² lagi. Sesekali menu bubur nasi apa salahnya kan. Tapi pelbagaikan sikit rasa tu. Hari ni buat bubur nasi campur carrot yang di sagat halus. Cepat sikit nak masak tu.

Then goreng ikan bilis bagi rasa masin sikit dan ra…

Pakai Botox Lebih Selamat

Pakai Botox Lebih Selamat? Ini dah jadi isu panas botox ni nampaknya. Tak bahaya ke suntik menyuntik ni? Kalau ye pun nak cantik tak kanlah sampai nak suntik bagai. Kalau cakap pasal botox tu mesti nak fikir pasal suntikan botox
Tapi Botox yang Fiza nak share dengan korang ni adalah BOTOX SELAMAT

Jangan Tertipu Dengan Scam/Penipuan Dalam Talian

Jangan Tertipu Dengan Scam/Penipuan Dalam Talian. Awas!!! 16 October 2014 lepas ada terima dari panggilan dari 'withheld number'. Selalunya number yang tak kenal, takde nama, private atau yang sewaktu dengannya memang susahlah Fiza nak angkat. Kalau untuk bussiness pun Fiza lebih prefer sms…

Fakta Mengenai Johor Dan Rakyatnya

Fakta Mengenai Johor Dan Rakyatnya yang rakyat Johor sendiri mengetahuinya tapi tidak orang lain. Mungkin?? Nak tahu apa dia? Boleh baca bawah ni :)

Johor negeri pertama yang mempunyai tentera sendiri dan dibiayai oleh kerajaan Johor sendiri sehingga kini.Encik Mohamad Bin Hamzah iaitu pereka Jalur …

Resepi Keropok Lekor Mudah

Peminat keropok lekor? Boleh cuba Resepi Keropok Lekor mudah ni. Senang je boleh dibuat di rumah sendiri. Kalau nak mencuba tu bolehlah. Kot rasa lebih sedap dan mengikut citarasa ke. Bahan bahan pun tak banyak sangat. Ada masa teringin juga nak mencuba sebab keropok lekor salah satu favourite foo…

Resepi Udang Goreng Berlada

Resepi Udang Goreng Berlada pulak ye. Menu lunch tadi kat kampung. Selain udang masak lemak cili api, masak goreng berlada @ bercili pun sedap juga. 

Bahan Bahan Udang Cili Api ikut kepedasan yang korang nak Bawang kecil 3 biji Bawang putih 2 ulas Kunyit hidup 1 inci Garam Asam keping 1 kpg
Cara Cara

Resepi Ikan Lais Masak Pais

Resepi Ikan Lais Masak Pais resepi paling mudah nak memasak. Bahan bahan pun simple je tapi bahan bahan macam susah je nak dapatkan kat bandar. Kalau kat kampung kat kawasan rumah dah boleh  dapat dah tak perlu nak membeli. Ini resepi mak turun temurun. Salah satu favourite masakan kampung yang Fiz…

Salam Maal Hijrah 1436H - Doa Akhir dan Awal Tahun

Salam Maal Hijrah 1436H. Jangan lupa untuk membaca Doa Akhir dan Awal Tahun. Kita akan bertemu tahun baru hijrah 1 Muharram 1436H pada 25 October 2014. Bermulanya maghrib hari ni 24 October 2014 kita dah masuk tahun baru 1436H dah. Cepatnya masa berlalu dah bertemu tahun berikutnya.


Sebelum berakhi…

Buat Duit dengan Affiliate

Buat Duit dengan Affiliate salah satu cara untuk jana pendapatan secara online terutama untuk mereka yang bergelar blogger selain mendapatkan job advertorial, produk review dan sebagainya. Buat duit dengan affilliate ni boleh dilakukan dengan hanya menulis artikel di blog memandangkan seorang blogg…

Resepi Jeruk Mangga Asam Boi Mudah dan Sedap

Resepi Jeruk Mangga Asam Boi Mudah dan Sedap dah menjadi fenomena resepi makanan yang boleh buat korang kecur air liur. Tengok gambar je dah buat korang mengidam masa tu jugak. Betul tak? Sana sini orang dok post gambar " Jeruk Mangga Asam Boi" ni. Dah² lap air liur tu :p
Oleh sebab dah m…

Jenis Jenis Pasta

Jenis Jenis Pasta apepun kalau di masak pun sedap kan. Antara pasta yang biasa kita makan adalah spaghetti, macaroni dan angel hair. Pasta merupakan makanan yang dibuat dari adunan tepung terigu, air, telur dan garam yang mempunyai pelbagai bentuk dan tesktur yang berbeza. Yang pastinya semua jenis…

Tutorial Letak Banner Di sidebar

Tutorial Letak Banner Di sidebar sangat mudah dengan menambah gadget html. Bagi blogger yang ada banner blog untuk exchange banner atau untuk advertising/promote blog di sidebar boleh cuba Tutorial Letak Banner yang sangat mudah ni. Contoh macam kat bawah ni.
Copy & Paste<a href="http:/…

Resepi Tempura Terung

Resepi Tempura Terung versi melayu ala ala pisang goreng. Inspirasi dari resepi tempura versi japanese katanya. Selalu tempura ada udang, ubi keledek, keladi, cendawan dan terung. Tapi Fiza guna terung je la sebab itu je yang ada stok sekarang.
Untuk mereka pencinta sayur sayuran bolehlah cuba rese…

Cara Buat Dadih Coklat Sedap

Semalam buat Dadih Coklat lepas balik dari rumah MIL. Sebenarnya ini pertama kali buat dadih. Senang je rupanya cara nak buat dadih sedap ni. Disebabkan petang tu kat rumah MIL ade buat dadih so rasa macam nak try jugak buat kat rumah. Pilih perasa coklat lah baru sedap kan. Lepas ni baru buat per…

Homestay Berhantu

Homestay Berhantu? Macam seram je..Nak tahu seram ke tidak jom kita tengok Cerekarama TV3 Pukul 9.00 malam ni. Telefilem Homestay berhantu ni dah pernah di tayangkan di TV9. Bagi yang belum tengok stay tuned depan TV ye.

Sipnosis
Homestay Berhantu adalah komedi seram yang mengisahkan tiga sahabat Di…

Karipap Gergasi Telur Rebus

Pertama kali makan karipap gergasi telur rebus rasa macam "eh, sedap giler kot!". Ada yang pernah makan karipap gergasi telur rebus? Apa bezanya dengan karipap biasa? Bezanya cuma size dan tambahan inti je. 
Karipap gergasi telur rebus besarnya yang Fiza beli ni besar tapak tangan je. Ada…

Produk Kecantikan dan Kesihatan Murah²

Produk Kecantikan dan Kesihatan Murah² je kat sini. Berminat nak beli terus sms/whatsapp je okay. Beli banyak ada diskaun. Siap² dah ada senarai. Nak beli senang terus order tak perlu nak pm harga dah. Ini lebih mudah mungkin.


Macam macam ada, boleh pilih. Baik punya promote ni tau :) Akan datang ka…

Cathy Choo 24k Active Gold Shower Gel Murah

Mana nak beli Cathy Choo 24k Active Gold Shower GelMurah? Disini ada jawapannya. Sebelum tu nak review sikit Cathy Choo 24k Active Gold Shower Gel setelah 2 hari menggunakannya. Cathy Choo 24k Active Gold Shower Gel antara produk terlajak laris di pasaran.
Produk ini mengandungi 99.9% 24k emas yan…

Petua Simpan Serai Tahan Lama

Nak share Petua Simpan Serai Tahan Lama pulak. Bila dah kahwin kenalah tahu petua lama lama dalam hal dapur ni nampaknya. Kalau ada yang dah tahu baguslah tapi kalau yang belum tahu meh sini Fiza nak bagitau.

Memandangkan ada kampung dan selalunya bekalan serai memang ambil dari kampung bila balik…

Tutorial Auto Read More

Tutorial Auto Read More | Bagi blogger yang suka letak banyak entry dalam muka depan blog kenalah letak auto read more ni supaya lebih memudahkan blog untuk cepat loading. Kalau secara manual kita buat click 'Insert jump break'  ketika menulis entry. Tapi macam leceh pulak nak kena insert s…

Tempat Makan Sedap dan Best Di Shah Alam

Tempat Makan Sedap dan Best Di Shah Alam? Nak tahu? Fiza senaraikan sikit ye tempat tempat Makan Sedap dan Best Di Shah Alam hasil cadangan kawan kawan blogger dan facebook yang ada pengalaman makan di area Shah Alam ni. Terima kasih buat mereka yang sudi memberikan cadangan ketika memerlukan. Cuma…

Tutorial Letak Bloglist Dalam Pages/Menu Tab

Tutorial Letak Bloglist Dalam Pages/Menu Tab salah satu cara untuk meringankan blog. Gigih Fiza mencuba untuk meringankan sikit blog yang penuh keberatan ni. Menjadi juga bloglist macam kat sidebar dalam pages/menu tab ni. Lebih mudah nak blogwalking sekali nanti. 
Jangan bersedih pulak kalau takde…

Udang Galah Masak Lemak Cili Api

Udang Galah Masak Cili Api menu pagi raya. Menu rare pagi raya. Ini bukan lunch tapi breakfast. Boleh? pun boleh kan. Fiza cuma siang je la..Mak yang masak..Mak masak kan lagi sedap..Hihi.. 

puas hati betul dapat makan udang galah sekali sekala..banyak jugak mak beli ni.rugilah kakak abang yang tak…

Hana Jubah Satin Cala Qisya

Akhirnya dapat jugak beli Hana Satin dan Hana Jubah 2.0 Cala Qisya. Kalau nak tahu semalam pergi Shah Alam semata mata nak membeli Hana Jubah Qala Qisya ni sebenarnya alang alang dah ke UKM, bangi. Dah lama kot nak beli kalau tengok kat website, ig dan facebook sure dah habis kan. Berebut orang or…
back to top