Ucapan Hari jadi/Birthday Wishes yang sweet

Monday, January 20, 2014
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Selalunya kita ni cuma ucap"Selamat hari jadi, selamat hari lahir, Sanah Helwah, happy birthday, happy bornday, Zhù nǐ shēngrì kuàilè, Otanjyobi omedeto gozaimasu, saeng-il chugha haeyo, Janmadina mubāraka hō". Haa amek ko dah macam² bahasa ada.

Kan best kalau lepas kita ucap tu disusuli dengan ucapan/doa yang lain.Lebih manis lebih sedap didengar barulah rasa hadiah harijadi yang lebih bermakna dengan doa dan jangan lupa aminnn...Ini tidak,"hb" awak.Lagilah tak boleh blah kan.

Ucapan Hari jadi/Birthday Wishes yang sweet
So kalau korang nak dapat ucapan yang best,apakata korang jangan gunakan"hb" tu lagi.Gunakan ayat yang penuh dengan kemanisan so orang akan ingat dan hargai.Mungkin on your birthday nanti ucapan sweet jugak untuk korang.Kann..Bila kita ucapkan sesuatu yang baik,tak mustahil orang itu akan bercakap sesuatu yang baik jugak untuk kita.InshaAllah.

So,Fiza nak share ucapan birthday yang sweet sangat ni boleh ingat sentiasa sambil tersenyum.Nice sangat dengar.Barulah happy sambut umur baru :)
Semoga dikurniakan iman yang sempurna, akhlak yang terpuji, pekerti yang mulia, umur yang bermanafaat, rezeki yang halal, ilmu yang berguna, jodoh yang membahagiakan, hidup yang dirahmati di dunia dan akhirat. 
Semoga dikurniakan umur yang bermanafaat, rezeki yang halal, ilmu yang berguna, jodoh yang membahagiakan, hidup yang dirahmati
Let Allah SWT decorate each GOLDEN RAY OF THE SUN reaching u with wishes of Success, Happiness and prosperity 4 U, Wish you a super duper Happy Birthday.
Beloved, today is the day when u’re born.the day that I thanks to God because u were born with those sweet smile, lovely face, and kindness heart. And I’m so happy today because u’re mine, and I will Love u with all my heart. Maybe I’m not so perfect because sometimes i make u cry, but all i can give is my trust, and my love for u. I’m yours. Happy Birthday my dear, wish u all the best in this world.
I’m so blessed to have a friend like you, This comes with many, Loving thoughts & warm wishes
I send to you, May ur day be filled with laughter, On this ur special day & may the finest things
In life always come, Your way happy birthday!
Its a nice feeling when you know that someone likes you,someone thinks about you,someone needs you,but it feels much better when you know that someone never ever forgets your birthday.
May your birthday and every day be filled with the warmth of sunshine, the happiness of smiles, the sounds of laughter, the feeling of love and the sharing of good cheer.
On this special day, i wish you all the very best, all the joy you can ever have and may you be blessed abundantly today, tomorrow and the days to come! May you have a fantastic birthday and many more to come... HAPPY BIRTHDAY!!!!
You will soon start a new phase of life! But that can wait until you are older. Enjoy another year of being young. Happy Birthday.
Its a nice feeling when you know that someone likes you,someone thinks about you,someone needs you,but it feels much better when you know that someone never ever forgets your birthday.
Many Happy Returns of the day!
All the best on your special day 
Wishing you the best on your special day 
May your birthday be filled with smiles and laughter 
I hope all your birthday wishes come true

Ni yang tak sabar nak celebrate birthday next month.Nak dengar ucapan sweet dari korang dan doa korang tu :)

Credit source :www.funnyhappynewyear.com

28 comments on "Ucapan Hari jadi/Birthday Wishes yang sweet"
  1. nice sharing..
    betul tu Fiza.. selalu ucapan "HB" ni diucapkan kat fb.. bila dah "HB" je, kita as besday girl ni pun rasa mcm tak ada ati nak say "thank you" kat org tu kannn..

    ReplyDelete
  2. hehe..dh lame x wish birthday dekat orang yang panjang2 ni..biasanya tulis selamat hari lahir je..kalo nak pnjang sikit wish tu, tambah semoga sentiasa sihat selalu dan bahagia disamping keluarga..hihi

    ReplyDelete
  3. Menariklah semua wish2 yuh..tapi ucapan "hb" memang familliar orang guna tapi..tetap terharu juga cuz ada orang wish..hehe..(:

    ReplyDelete
  4. Best2 ucapan nih...nti akak nak mik ye fiza..

    ReplyDelete
  5. ha ah betul tu..sokong 101%..Ucapan dengan mendoakan insan yg tersebut time hari lahir lebih baik dari wish yg bukan2.. Apa2 pun mcm minat gitu nak join GA awak... ;0

    ReplyDelete
  6. setuju ! ..tp tak rmai rajin menaip pnjg2 tuu..haha

    ReplyDelete
  7. thanks for sharing kak pija. aisyah mmg xreti nak wish, so selalu Happy birthday je la. so now, dah boleh kopi cat. hehe. thank u so much ~

    ReplyDelete
  8. nak kena start karang dah ni ucapan harijadi untuk Fiza..hahah..

    selamat hari jadi Mia..

    ReplyDelete
  9. wewewewe... kena tulis ayat manis2 ni untuk birthday fiza..hehehe

    ReplyDelete
  10. Hihi... hb.. mcm xde makna je kn.. apapun niat org tu ikhlas i guess..hehe

    www.bidadarigojes.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. Menarik semua ucapan ni..Boleh la ucapkan untuk saper2 yang sambut bedayy nanti..

    ReplyDelete
  12. Di tag ! http://theathra.blogspot.com/2015/06/free-movie-ticket-giveaway-by-redbellas.html

    Happy beleted birthday ^^

    ReplyDelete
  13. it was amazing <a href="docrazytricks.com/apache-vs-nginx-feature-comparison/“>apache vs nginx</a>

    ReplyDelete

Terima kasih atas komen yang diberikan.

Auto Post Signature

Auto Post  Signature