Total Image Smelly No More Atasi Masalah Bau Badan

Thursday, April 10, 2014


Total Image Smelly No More Atasi Masalah Bau Badan | Masalah bau badan adalah masalah critical yang perlu di ambil berat tak kira golongan lelaki ataupun perempuan. Kadang kala bau badan tanpa sedar sebab telah biasa dengan bau badan sendiri. 

Mungkin ada antara korang mengenali seseorang yang terdiri dari golongan ini. Mesti perasaan kurang senang bila mendekati seseorang yang berbau kan. Mungkin juga korang salah seorang dari mereka yang telah menyedari isu bau badan dan telah mencuba pelbagai jenis deodorant tetapi masalah bau badan  masih tidak dapat di atasi? Walaupun kerap mandi, masalah bau badan masih lagi ada terutama di tapak kaki, ketiak dan leher.

Masalah bau badan akan menyebabkan kita kurang yakin dengan diri kita sendiri dan lebih suka bersendiri dari bergaul dan dekat dengan orang lain. Betul tak?

Apakah Punca Bau Badan 

  • Bau badan berpunca dari gabungan peluh dan bakteria
  • Peluh sebenarnya tidak berbau dan proses ini berfungsi sebagai satu cara semulajadi badan untuk menyingkirkan toksin. 
  • Bakteria merupakan punca utama bau badan dimana bakteria memecahkan peluh kepada asid lemak berbau.
  • Kebanyakan deodorant dipasaran sama ada berfungsi dengan menghentikan proses semulajadi perpeluhan atau dengan menutup bau dengan wangian kurang berkesan dalam mengatasi punca utama bau badan.

Cara Atasi Bau Badan.

Atasi Bau Badan dengan menggunakan Total Image Smelly No More


Apa Total Image Smelly No More

  • Deodorant yang diperbuat daripada garam mineral semulajadi
  • Berfungsi 300% lebih berkesan berbanding deodorant yang hanya menutup dengan wangian.
  • Menghalang pembiakan bakteria punca bau badan.
  • Menghapuskan bau badan dengan efektif!

Siapa yang perlu menggunakan Total Image Smelly No More

  • Boleh digunakan oleh kanak-kanak dan dewasa yang ingin mencegah atau merawat bau badan
  • Sesuai untuk mereka yang mempunyai alahan atau kulit sensitif kerana ia tidak mengandungi Aluminium Chlorohydrate yang bahaya. Produk ini boleh digunakan pada kawasan bermasalah seperti ketiak, leher, belakang lutut, tapak tangan dan tapak kaki.
  • Produk ini di syorkan untuk individu yang kerap berpeluh atau mereka yang sering melakukan aktiviti-aktiviti berat seperti atlet sukan, buruh dan kerja luar.

Cara Penggunaan Total Image Smelly No More

Gunakan produk ini selepas mandi. Basahkan permukaan batu dan sapukan di bahagian badan yang memerlukan perlindungan.

Batu crystal ni licin bila di basahkan.


Berapa Lama Total Image Smelly No More Boleh Kekal Di gunakan.

Didatangkan dalam pek 60gram dengan penggunaan selama 3 bulan dan pek 120gram penggunaan selama 6 bulan.

Pek yang kecil dan ringan sesuai untuk di bawa kemana mana sahaja. Disyorkan untuk menggunakan 1 pek setiap individu untuk memastikan kebersihan produk.

Kelebihan Total Image Smelly No More


  • Anti Bakteria dan Menghilangkan bau badan
  • 300% Lebih Efektif 
  • Selamat di gunakan tanpa sebarang alahan dan sesuai untuk semua jenis kulit
  • Bebas dari alkohol dan pewangi
  • Tidak melekit dan tidak berminyak
  • Garam Mineral Semulajadi
  • Mengurangkan peluh tanpa menutupi liang roma
  • Tidak mengandungi sebarang bahan kimia, minyak wangi, pengimulsi mahupun pemangkin
Total Image Smelly No More adalah  deodorant terbaik dan sesuai untuk semua samada lelaki atau perempuan. Selain dari bahan semulajadi dan juga selamat ianya ekonomikal boleh jimat sebab bertahan selama 3 bulan untuk pek 60gram. Yang paling penting setelah pakai, kita akan rasa selesa sebab ianya tidak melekit dan kawasan kulit kurang berpeluh. Kulit yang mudah berpeluh lebih kering dan semestinya tidak meninggalkan kesan pada pakaian.

Jangan risau, produk ini HALAL digunakan sebab ia menggunakan garam mineral semulajadi tanpa kandungan alkohol.

Di Mana boleh dapatkan Total Image Smelly No More

Boleh didapati di Guardian, Watsons, Caring, Vitacare dan semua farmasi utama seluruh negara.

Harga Total Image Smelly No More


  • Pek 60gram RM16.90
  • Pek 120gram RM24.90
Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi :
No.phone : 03-62721111

Bagi yang ada masalah bau badan, boleh atasi dengan Total Image Smelly No More okay. Atau yang nak mencuba boleh pilih pek yang kecil dengan harga yang berpatutan dan tahan lama. Sangat berbaloi kesannya dengan harga yang ditawarkan. 

Ataupun ada kengkawan yang mengalami masalah bau badan, boleh suggest kan cuba produk ini. Katakan "Smelly No More" :) . Setiap hari tampil lebih yakin, tiada lagi bau.

11 comments

  1. Pernah nampak juga deodorant nie.
    tapi tak pernah lagi mencuba,.

    ReplyDelete
  2. owhh, xde bau badan..alhamdulillah...perfume pon akak x suka pakai...deodoran pon sama...petua org tua², cuci cik keti dgn limau nipis...tp x penah pon wat...hehehe..

    ReplyDelete
  3. Nampak cam ok jer ...
    Boleh la MENCUBA ...
    Tapi tak pernah tgk lg .. mungkin terlepas pandang kot masa g shopping ..

    ReplyDelete
  4. pertama kali tau pasal product ni..nanti boleh la cuba..

    ReplyDelete
  5. bagus fiza review produk ni.. sbb licha pernah nak beli tapi takut2 .. nanti tak berkesan ke apa.. hihi.. :)

    ReplyDelete
  6. 1st time tgk product ni..
    kalau belikan utk bangla2 yg sll ada bau tengit elok ni. hehebe

    ReplyDelete
  7. Pnh nmpk..tapi tinggalkan kesan kuningbx

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.