Untuk Para Suami

Friday, April 04, 2014

Masuk entry Untuk Para Suami lah pulak kan. Kahwin memang seronok tapi tanggungjawab makin besar dan banyak benda nak kena belajar. Lelaki memang susah untuk memahami kaum perempuan tapi tak salah untuk para suami tahu...

KETIKA ISTERI ANDA MENANGIS GENGGAMLAH TANGAN NYA...
Jika isteri menangis dihadapanmu “hargai lah ia sblm terlewat”
Jika seorang isteri menangis dihadapanmu, itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi.
Jika kau memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu.
Jika kau membiarkannya pergi, dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya.
Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, kacuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah.
Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu. Dia akan menurunkan rasa EGOnya.

Wahai suami²...
Jika seorang istri pernah menangis keranamu, tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian. Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terpuruk terlalu dalam.

Wahai suami²...
Jika seorang isteri menangis keranamu, tolong jangan mensia²kannya. Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.

Wahai suami²...
Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu. Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya keranamu?

Apakah keistimewaan perempuan ini?
Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat.
TUTUR katanya merupakan KEBENARAN.
SENYUMAN’nya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya.
PELUKAN dan CIUMAN’nya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak²nya.
Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa.
Dia TERHARU Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pada orang² yang dikasihinya.
Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN’nya.
Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN.
Dia begitu sedih melihat KEMATIAN.
TITISAN air matanya boleh membawa PERDAMAIAN.
Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI kerana satu hal. 
Bahawa “Betapa BERHARGAnya dia"

Jangan Lupa share :)

copy,paste dan re-edit from fb

10 comments

  1. kalau tibe2 nangis pastu mengadu kat suami. then dia pegang tangan. kita mesti macam..ermmm.. pelik..pastu.."ei, awak dah kenapa. pegang2" hahaha... selamat berkenalan. jom singgah blog..

    ReplyDelete
  2. eee bila nak ade suami nak pegang tangan kite ni haha

    ReplyDelete
  3. huk2 ... behsnye lau dpt hubby pndai pujukkk kan.. sweet je rse nak2 mse ternanges haha

    ReplyDelete
  4. alorh...bestnyee...nak kawin la! hahahaa
    ..akak doakan syira ye :)

    ReplyDelete
  5. rasa lega sgt, mcm masalah tu pergi blalu mcm tuu ja bila suami mberi sokongn kpd diri kita.. =')

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.