Cara Renew Lesen

Sunday, April 13, 2014

Cara Renew Lesen sekarang dah makin mudah. Memandangkan hari ni Johor pejabat Pendaftaran beroperasi seperti biasa, so senanglah nak settlekan renew lesen Fiza dah expired minggu lepas.Tak sampai beberapa minit je dah siap.

Lesen sekarang dah macam kad IC. Lebih smart! Yang penting bewarna Soft pink yang cantik tu. I loike!

cara mudah renew lesen di pejabat jabatan pendaftaran jalanraya
1. ambil nombor giliran
2. Tunggu nombor giliran dipanggil.
3. Bagi IC dan lesen lama.
4. Buat Pembayaran RM45 untuk 2 tahun( macam Fiza buat)
5. Tunggu kad siap tak sampai 5 minit pun.

Tak perlu bawak gambar atau ambil gambar sebab gambar di ambil dari record chip dalam IC kita.Kalau chip tak boleh baca baru ambil gambar kat situ jugak.

Done!  Dah boleh bergaya dengan lesen yang baru. Tahun akan datang renew lesen ikut tarikh birthday lebih mudah ingat. Takde istilah lupe renew ye..



10 comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.