Resepi Rice Krispies Chocolicious

Sunday, April 27, 2014

Resepi Rice Krispies Chocolicious mudah sangat. Punyalah addicted dengan rice krispies choco ni, sampai rasa nak makan hari hari okay. So decide nak buat sendiri je la lebih senang nak makan anytime je boleh siapkan.

Bahan bahan pun sikit dan cara pun mudah je la..Tak rugi kalau korang cuba buat pun. 



Bahan-bahan 

  • Rice Krispies 
  • Coklat masakan
  • Coklat bar

*semua bahan di atas tak kisah brand ape ye. Ikut rasa korang lah. Semua bahan² ni total berharga RM21.00. 

Cara- Cara  

1. Masukkan rice kripies dalam bekas.
2. Potong² Coklat masakan dan masukkan dalam loyang dan masak coklat tu dengan cara double boiler.
3. Kemudian masukkan coklat bar yang telah dipotong² ke dalam aduanan coklat masakan. Kacau sehingga kedua² adunan cair dan sebati.
4.  Adunan coklat dah siap, curahkan ke dalam bekas yang berisi rice krispies tadi.
5. Sedia untuk di makan. 


* Nak lagi sedap, letaklah kekacang ke, chocolate rice ke, chocolate chips ke kan.


Sebelum makan gaulkan dulu ye. Melting habis dalam mulut. Bila buat sendiri je, bolehlah letak chocolate banyak dan buat sendiri lebih puas makan dan jimat gitu.hehehe


Selamat mencuba. Pagi petang siang malam hadap ni je. Budak budak mesti lagi suka ^__^

30 comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. memang senang kot nak buat..cuma rajin ngan malas je kan..hmmmm...bak sikit..hehehhe

    ReplyDelete
  3. sedapnya akak.. senang juga nk buat :)

    ReplyDelete
  4. Wah... Sedap nampka tu. Blh cuba nnt ni..

    ReplyDelete
  5. Dah jimat ni..nk mkn byk kali pon blh xde sape yg mrh ecehh tetiba..buat sndri puas hati tp tulah tgn ni nk msk jer lembik tgn hehe..

    ReplyDelete
  6. memang senang nak buat. Tapi ramai orang malas nak buat, sebab tu ada orang beli. XD Btw, menggodanya makanan ni

    ReplyDelete
  7. Wahhh sedapnya.. nak sikittt.. hehehe.. jimat kalau buat sendiri + dapat bnyak and puas makan.. ngee

    ReplyDelete
  8. finally :) uzu pun nak buat sendiri T.T

    ReplyDelete
  9. senangnya..takyah belilah macam ni, baik buat sendiri. thanks.. xD

    ReplyDelete
  10. oo bukan jadi biskut ke?ingatkan ala ala biskut raya gitu.ni kalau hadap hari hari ada harapan kena kencing manis ni uhuk2

    ReplyDelete
  11. hi sis nak Tanya , sis beli kelloge rice krispe tu kat mane ya? I cari merata takde la.

    ReplyDelete
  12. ok..yg ni sedap. kalao ganti ngan oat pun mcm best

    ReplyDelete
  13. wow best, boleh cuba nie. ada dengar pasal coklat cadburry?

    ReplyDelete
  14. sedapnya !!!! sekarang nampak banyak yang jual kat net..heee nak cuba buat tengok senang je kan

    ReplyDelete
  15. Recipe yg telah d kongsi oleh mereka jika d buat untuk mendapat rezki untuk suri rumah.alhamdulillah murah hati dan ikhlas itu akan bertambah rezki Dari Allah amin

    ReplyDelete
  16. terliur tgkkk . nanti nak cuba buat timakasih share. tapi akak msti buat dgn double boiler eh?

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum nanti lama lama dia tak keras ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. chocolate tu akan jadi keras kemudian. Nanti bila nak makan just rendam je bekas tu dengan air panas..chocolate akan jadi cair dan gaul untuk di makan :)

      Delete
  18. memang sedappp ! superbbb sedappp ! hehe, terliurr nk cri makanan niiiiii

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.