Cara Bersihkan Blender Dengan Mudah

Wednesday, November 18, 2015

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Terjumpa pulak cara bersihkan blender dengan lebih mudah. Tak terfikir pulak cara ni lebih mudah dan lebih pratikal lah kot dari mencuci macam biasa menggunakan sponge atau berus tu. Masalah utama kalau blend bahan yang ada kunyit , cepat betul melekat warna kuning tu. Nak bagi bersih kena rendam dulu dengan air sabun baru cuci bersih.

Kotlah cara ni boleh kurangkan warna kuning yang melekat kat blender tu okay jugak kan. Haruslah kena cuba cara ni pulak.
http://www.azhafizah.com/
Sumber dari facebook

Cara Bersihkan Blender Dengan Mudah

1. Masukkan sabun dalam blender
2. Masukkan Air
3. Blend kan campuran air dan sabun
4. Bilas Bersih

With Love, Sihatimerahjambu

11 comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.