Cara Bersihkan Blender Dengan Mudah

Wednesday, November 18, 2015

Terjumpa pulak cara bersihkan blender dengan lebih mudah. Tak terfikir pulak cara ni lebih mudah dan lebih pratikal lah kot dari mencuci macam biasa menggunakan sponge atau berus tu. Masalah utama kalau blend bahan yang ada kunyit , cepat betul melekat warna kuning tu. Nak bagi bersih kena rendam dulu dengan air sabun baru cuci bersih.

Kotlah cara ni boleh kurangkan warna kuning yang melekat kat blender tu okay jugak kan. Haruslah kena cuba cara ni pulak.
http://www.azhafizah.com/
Sumber dari facebook

Cara Bersihkan Blender Dengan Mudah

1. Masukkan sabun dalam blender
2. Masukkan Air
3. Blend kan campuran air dan sabun
4. Bilas Bersih

with love,
Sihatimerahjambu

14 comments

  1. waaa. tak pernah terfikir pun macam ni punya senang nak buat kan :D

    ReplyDelete
  2. selalu buat normal je..hihi.. kena try cara ni kalau blnder truk benor nak basuh..

    ReplyDelete
  3. hahaha...senang je nak bersihkan..
    sesenang abc..hihi

    ReplyDelete
  4. saya pun ada buat cara ni..sonang.. tapi kekadang ada juga lekat sisa. so caranya kena buka satu-satu la.. bersihkan betul-betul..baru puas hati...

    ReplyDelete
  5. Kan senang... Hehe.. Sy bersihkan ala gini la juga tapi pukul manual guna berus basuh botol susu tuh.. Hehe

    ReplyDelete
  6. senang.. tak payah bersusah payah nak sental :)

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi kata-kata maki hamun atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

LATEST PHOTOS ON INSTAGRAM @azhafizah.mdnor

All rights reserved Blog Sihatimerahjambu