Buah Epal Hijau Dengan Serbuk Asam Pun Jadi

Tuesday, November 17, 2015

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Dah habis la kot musim viral mangga asam boi tu. Bila teringin makan buah mangga epal pun susah nak dapat. Suka makan buah mangga epal sebab rangup. So sebagai pengganti beli epal hijau je senang. Buang kulit, potong potong dan letak serbuk asam pun sedap jugak kan. Pun bolehlah....kalau makan macam tu withhout serbuk asam rasa tak feel pulak.


Serbuk asam ni sedap je letak kat buah kan. Penyedap rasa orang kata. Kat buah tembikai kee, buah jambu batu ke, buah mangga ke dan lain lain.
With Love, Sihatimerahjambu

7 comments

  1. Lissa suka serbuk asam! orang labuan panggil asamboi.. hee :D

    ReplyDelete
  2. terliur plak tgk..terus rasa nak g kedai nk beli serbuk asam..hihi

    ReplyDelete
  3. makan dengan buah kedondong pun sedap juga..

    ReplyDelete
  4. Akak ada lagi buah magga muda..ingt nak buat jeruk asamboi tapi sebab sekarang ni diet ..tak boleh mkan garam jadi tak buat la jeruk tu..nak makan mangga gitu je rasa malas..hahah

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.