Trata' Leka Parit Jawa, Muar

Saturday, October 10, 2015

Assalamualaikum/Salam Sejahtera

Satu lagi tempat percutian yang bertemakan suasana kampung bakal menjadi viral dan tumpuan orang ramai iaitu Trata' Leka Parit Jawa. Banyak rupanya tempat menarik kat Johor ni. Nama je orang Johor tapi belum habis explore Johor. Segamat pun tak habis explore inikan Johor.

Okay guys, kalau nak bercuti ke Muar, Johor haruslah tinggalkan jejak singgah Trata' Leka Parit Jawa, Muar ni. Tempat peranginan yang unik dengan suasana yang mendamaikan seperti di kampung. Kalau ramai datang ni mahu sesak tempat ni. 


trata-leka-parit-jawa-muar

trata-leka-parit-jawa-muar

trata-leka-parit-jawa-muar

Cantik sangat tempat ni, Setiap rumah penginapan sangat unik design rumah kampungnya.
trata-leka-parit-jawa-muar

Pelancong luar pun tidak ketinggalkan datang sini.

trata-leka-parit-jawa-muar

Duduk petang² kat sini menikmati angin sepoi² bahasa memang seronok.

Kat dalam pun nampak cantik designnya

trata-leka-parit-jawa-muar

Kalau datang beramai² ada disediakan penginapan macam dorm.
trata-leka-parit-jawa-muar

 Cafe @restaurant dia pun unik juga.
trata-leka-parit-jawa-muar
Sumber dari facebook

Macam menarik kan? So plan lah cuti² sekarang. Booking awal. Tak lama nak cuti sekolah dah.


Address 
Lot 3554, Kampung Nelayan, Benteng, Pantai Leka, Parit Jawa, 84150 Muar, Johor, Malaysia

Email 
trataleka@gmail.com or safiahesa@yahoo.com

Phone 
+60 14-338 9172

Website 
  www.trataleka.com.my
With Love, Sihatimerahjambu

7 comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.