Yoga Mat Untuk Work Out Di Rumah

Monday, October 26, 2015

Last week dah mula workout kat rumah tapi agak sakit² badan bila buat atas karpet dan sangatlah tak sesuai. So untuk keselamatan dan keselesaan tu, bagitau husband nak beli yoga mat. Lagipun memang dah lama dia nak belikan pun. Nak suruh isteri rajin workout walaupun dia tahu isteri dia busy dengan kerja kat rumah ni kira workout juga.

Tapi tu lah kan, kena ada rutin senaman yang terbaik juga sebenarnya. Dan mulanya memang malas nak beli sebab rasa macam takut hangat² tahi ayam je. Sekejap je rajinnya. Hari pertama buat memang sakit giler semua otot². Padahal buat 3 minit je pun senaman tu. Minggu ni dah masuk minggu kedua, kira dah okay sikit buat senaman dan stamina. Badan pun bertambah sihat bila dah keluar peluh. 

Finally beli jugak yoga mat ni. Bukan guna untuk yoga je. Boleh guna untuk senaman juga. Sebelum beli dah survey dulu jenis, harga dan kualiti. So pilihan kami beli di Fitness Concept. Kalau kat Seremban ni dekat dalam palm mall. Bukan beli Yoga Mat je, husband pun nak jugak beli sesuatu untuk dia. Okay itu cerita kemudian ye.

http://www.azhafizah.com/

Ingatkan nak beli warna pink atau yang bercorak bunga² tapi macam tak best pulak bercorak. Better Fiza beli yang ada sumber inspirasi macam ni..Ada gambar sedang beryoga. Okaylah tu kan. Pembakar semangat. Warna pun sesuai untuk lelaki atau perempuan.

http://www.azhafizah.com/


DESCRIPTION
  • Non slip yoga mat. Perfect for Yoga,Pilates and Aerobic Exercise
  • Provides cushion and traction
  • Portable with mesh bag
  • Durable and lightweight. Easy roll-up for storage
  • Easy to maintain and clean
  • Odorless-no rubbery smell
  • Includes workout chart
  • Dimension: 24"(60cm) x 68"(170cm) x 1/4" (0.6cm) thickness

http://www.azhafizah.com/

Besar, tebal dan selesa untuk buat workout tu. Non slip kalau letak atas tiles. Tak berbau dan mudah simpan. So kira sangat bagus Yoga Mat ni. So alang² membeli biarlah yang berkualiti. Harga pun affordable. RM79.50


Harap terus semangat!!!


4 comments

  1. wah best la lpas ni ye.. zaza pun biasa buat atas karpet je huhu..

    ReplyDelete
  2. Pasni beryoga yoga sokmo laaa fiza dan suami ya

    ReplyDelete
  3. aida lom gi lagi palm mall.
    dekat aje dgn opis ni.
    aida teringin nak ber yoga mat.
    masa join kelas aerobik kat melaka dulu, memang ber yoga mat la kat studio.
    now, exercise dgn ijat kat atas tilam ajer la dulu.

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.