Kebaikan Ulam Dan Sayur

Saturday, October 17, 2015

Siapa suka makan sayur dan ulam ulaman? Angkat tangan! Kita geng! Kalau tak makan tu, bawak² la belajar makan sayur dan ulaman ni sebab banyak kebaikan dari ulam dan sayur. Boleh baca satu persatu rahsia ulam dan sayur. So lepas ni korang yang tak makan sayur dan ulam tu akan jatuh cinta terus... Boleh ke?

Kalau pengaga ni nak makan gitu je rasanya Fiza tak boleh telan. Suka makan urap pengaga. Lebih sedap!
http://www.azhafizah.com/

Terung sedap di bakar dari digoreng sebabnya bila di bakar rasanya lebih asli.
http://www.azhafizah.com/

Timun lagi sedap di makan mentah bersama nasi dan lauk. 
http://www.azhafizah.com/

Kalau masak kangkung jangan goreng terlalu lama kalau tak, tak sedap.
http://www.azhafizah.com/

Kubis boleh dibuat ulam dan dimasak. Buat coleslaw lagi sedap. Rangup sebab fresh.
http://www.azhafizah.com/
Kalau limau kasturi ni buat air je la sedap kan?

http://www.azhafizah.com/

Ulam raja ni sedap di buat ulam..rasa berangin je makan.



http://www.azhafizah.com/

kacang panjang sedap juga dimakan mentah buat ulam ataupun dimasak goreng seketika supaya tak hilang kerangupan bila makan tu.
http://www.azhafizah.com/

Salad selalunya memang makan gitu je kan. Letak dalam sandwich ataupun bersama nasi ayam, chicken chop dan sebagainya.
http://www.azhafizah.com/

Petai ni biasanya kalau buat sambal baru Fiza makan. Tak boleh masuk kalau makan mentah. Walaupun bau sikit lepas makan tapi takpe, gosok gigi dan kumur² sampai hilang bau. Yang penting sedap sambal petai tu..kannn
http://www.azhafizah.com/
Sumber dari imuslimshop.com






5 comments

  1. Wah..semua ulaman tu PC suka..lagi2 la petai..kahkahkah..

    ReplyDelete
  2. sy!. suka sngt ulam. perkongsian yang bagus.

    ReplyDelete
  3. Semua ena sukaaa makan kecuali petai.. hahaha tak reti nak makan petai

    ReplyDelete
  4. good sharing..semua ulam tu cik nor mkn..:)

    ReplyDelete
  5. bagus mkn ulam ni kan. tapi saya tak suka petaiiii...

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.