Bayaran Pembaharuan Passport Terkini

Thursday, October 29, 2015

Bayaran terkini pembaharuan passport  antarabangsa Malaysia untuk tempoh 5 tahun dikurangkan RM100. Manakala passport dua tahun dimansuhkan. Mana yang passport dah expired tu boleh buat pembaharuan passport @ renew passport sementara ada diskaun RM100. Fiza punya passport dah expired bertahun dah. Nak renew pun tunggu nak bercuti luar negara baru renew. Kalau tak rugi je pulak renew awal. kan!

Senarai harga baru passport antarabangsa @international Malaysia untuk tempoh 5tahun :
  1. Pemohon biasa (13 tahun-59 tahun) : RM200
  2. Warga Emas (60 tahun ke atas) : RM100
  3. Kanak Kanak (bawah 12 tahun) : RM100
  4. Siswazah Luar Negara (bawah 21 tahun) : RM100
  5. Jemaah haji : RM100
  6. Orang Kelainan Upaya (OKU) : Percuma
http://www.azhafizah.com/
Sumber dari jabatan imigresen Malaysia

12 comments

  1. Kena buat jugak ni. Sebab yang lama punya pun dah nak habis dah.. :)

    ReplyDelete
  2. Maknanye kalau nk buat utk dua tahun free je la ye ke macamne.....klu xde pasport lg macamne lak...

    ReplyDelete
  3. murah tu 200.. bolehlah plan nk g mana2 pasni kan hehe...

    ReplyDelete
  4. Aiyak ~ baru nak buat bulan 12 ni.. thank you ~

    ReplyDelete
  5. Kena renew ni.. sebab ena punya dah nak dekat habis dah... murah pulak tu

    ReplyDelete
  6. sama la kita.
    malas la nak renew dulu.
    anak-anak pun aida tangguh.
    bila nanti mr.asben kata nak bwk kitorang jalan oversea, baru renew :)
    save bajet hi hi hi...

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.