Tergoda dengan Mangkuk Comel Warna Warni

Thursday, October 08, 2015

Tergoda dengan mangkuk comel warna warni ni. Sebenarnya ini mangkuk untuk budak². Mangkuk warna warni macam ni boleh menarik perhatian kanak² untuk lebih berselera makan sendiri mana yang baru belajar makan suap sendiri tu. 

Kalas bowl IKEA

Kalau budak² pun tertarik takkan yang dewasa tak boleh tergoda kan. So Fiza pun grab lah satu set ni ada 6 warna. Motif Fiza beli sebab senang nak buat kek coklat/milo microwave 3 minit tu. Sebab mangkuk ni boleh masuk microwave dan boleh digunakan pakai kat dapur jugak untuk tujuan lain.

Kalas bowl IKEA

Kira macam berbaloi beli since harga pun cuma RM5.50 untuk 6 mangkuk ni beli di IKEA. Kira murah jugak ni kan. Sebelum ni guna bekas tupperware beli taufu fa tu untuk buat kek tu tapi tak tahan lama. So beli mangkuk ni boleh tahan lama sikit.Suka suka suka..warna pun menarik. Kalau tetamu datang nak hidang kek pun boleh guna mangkuk ni je terus hidang kan..Nak guna mug macam kurang yakin pulak masuk microwave tu.
Kekcoklat microwave 3 minit
Muat² semangkuk kek coklat. Sesuai sangat!

7 comments

  1. akak pun suka apa sahaja yang berwarna warni...ha ha ha...

    ReplyDelete
  2. Comel mangkuk kanak-kanak tu..
    Mak budak pun suka apalagi kanak-kanak kan Fiza..
    By the way nampak sedap kek dalam mangkuk tu, yummy!

    ReplyDelete
  3. Akak x nak mangkuk tu...akak nak kek tu ha...meh hantar kat umah...

    ReplyDelete
  4. Brangn ikea mmg cecomel kn..hihi..
    Bnda simple pun mnarik..

    ReplyDelete
  5. comel sangat... anak2 mudah tergoda nie

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.