Header Ads

Drama Abang Muazzin (TV2)


Abang Muazzin, drama terbaharu TV2 sepanjang bulan Ramadan lakonan Amar Ashraf, Nazeera Sardi, Kuna Muzani, Aishah Atan, Amir Raja Lawak dan ramai lagi. Drama Abang Muazzin episod 1 mula bersiaran pada hari Khamis, 23 Mac 2023 pukul 6:00 petang dan bersiaran setiap hari di TV2.

Juga boleh ikutin drama Abang Muazzin live streaming online menerusi portal RTM Klik atau aplikasi RTM Klik untuk pilihan yang lebih fleksibel.

DRAMA ABANG MUAZZIN

Jumlah episod : 30
Mula siaran : 23 Mac 2023
Waktu Siaran : Setiap hari, pukul 6.00 petang
Siaran TV : TV2
Idea Asal : Najmie Maziez
Penulis skrip : Mazelan Manan & Najmie Maziez
Pengarah : Wan Cromok
Produksi : Juanridz Pictures Sdn. Bhd.

drama abang muazzin tv2 online

PELAKON DRAMA ABANG MUAZZIN

Amar Ashraf
Nazeera Sardi
Kuna Muzani
Aishah Atan
Amir Raja Lawak
Hanis Nabila
Hafidzuddin Fazil
Amanda Misbun
Erry Putra
Hamidah Wahab
Aleza Shadan
Haziq Haiqal Adam

SINOPSIS DRAMA ABANG MUAZZIN

Mengisahkan tentang muazzin muda berdepan dengan ketegasan imam dan segelintir masyarakat yang sangat mementingkan imam jemputan namun dengan bantuan seorang gadis, peluang Muazzin yang belajar di sekolah tahfiz untuk menjadi imam diterima serta niatnya untuk mengukuhkan ekonomi mereka bagi menyambung pelajaran di Mesir menjadi kenyataan.

No comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.