Eid Al-Adha Mubarak

Sunday, September 11, 2016


Hai semua! Lama pula menyepi update blog kan. Apepun, Fiza nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidil Adha untuk semua umat Islam tak kira di mana berada. Balik kampung atau tidak tetap sambutannya  meriah juga. Kalau kat kampung mesti ramai yang buat ibadah korban. Lembu pun banyak yang tumbang dan banyaklah dapat stok daging yang disedekahkan tu. Alhamdulillah rezeki. Yang membantu pula sila niat dengan betul ye jangan berniat membantu nak dapat daging lebih lah, ekor lah dan lain-lain.

Bagi mereka yang berpeluang menjadi tetamu Allah, semoga mendapat haji yang mabrur. Diberikan kesihatan yang baik, selamat pergi dan balik dan semoga segala urusan dipermudahkan. Aaminn...


Hari raya korban merupakan hari memperingati pengorbanan Nabi Ibrahim yang sanggup untuk mengorbankan anaknya(Nabi Ismail) demi tuntutan Allah Yang Maha Esa.

3 comments

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.