Header Ads Widget

New Stories!

6/recent/ticker-posts

Senarai OST Drama Suri Hati Mr. Pilot



Amboii korang layan Suri Hati Mr. Pilot sampai semua tentang warda dan Ejaz jadi viral je kan. Lagi-lagi imej warda yang ramai orang dok tiru dan banyak butik dah jual baju macam warna, snow cap warda dan of courselah shawl warda yang pelakon Neelofa sendiri jual sendiri pakai tu. Fiza pun terjebak dah beli satu shawl warda tu. Opss...Terbeli!
Kredit foto : Google
So far okay je layan cerita ni. Biasa Fiza layan cerita drama TV ni secara online je. Nak layan TV memang takde masa dan kurang best sebab ada iklan. Bila layan online je sesambil tu boleh buat kerja design sikit-sikit. Boleh buat kerja 2 dalam 1 gitu. Iklan pun takde. Tengok cerita pun cepat habis. Sesambil terlayan cerita drama Suri Hati Mr. Pilot ni terbekenan juga dengan lagu-lagu dalam drama ni terutamanya OST Suri Hati Mr. Pilot nyanyian Shila Amzah dan Aliff Satar.

Ada juga yang mengecam cerita ni. Kerja pilot macam kerja office hour pulak dan warda pakai kasut dalam rumah pun jadi kepelikan sikit dalam cerita ni. Memang pelik pun kan sebab kat Malaysia ni takde orang pakai kasut sampai dalam rumah. Biasalah tu mesti ada benda pelik, tak logik dan lain-lain dalam drama. Just terima je la kan. Dah habis dah pun. Yang belum tengok tu boleh maraton tengok Drama Suri Hati Mr. Pilot ni ye.

OST : Drama Suri Hati Mr Pilot
Komposer & Lirik : Shila Amzah

SELAMANYA CINTA-SHILA AMZAH DAN ALIF SATAR

Pabila ku lihat senyumanmu
Terdetik memori pertemuan kali pertama kita berdua
Ada sesuatu tentang kita
Kemesraan bersama membuatku alpa
Tak pernah terlintas untuk aku kehilanganmu
Aku tahu kau juga pun turut rasakan itu
Lebarkanlah sayapmu ke pangkuanku
Agar bayangan hitamku berlalu
Tanpa cintamu
Ku merasakan hidup tak lagi bererti
Tanpa dirimu aku rapuh
Tiada tanda tanya
Tentang ketulusan kasih kita berdua
Bersemi cinta
Ku harap kita kan selamanya cinta
Jarak itu buat ku celaru memikirkanmu merindukanmu
Namun itulah menguatkan cinta kita
Tanpa cintamu
Ku merasakan hidup tak lagi bererti
Tanpa dirimu aku rapuh
Tiada tanda tanya
Tentang ketulusan kasih kita berdua
Bersemi cinta
Ku harap kita kan selamanya cinta
Tanpa cintamu
Ku merasakan hidup tak lagi bererti
Tanpa dirimu aku rapuh
Tiada tanda tanya
Tentang ketulusan kasih kita berdua
Bersemi cinta
Ku harap kita kan selamanya cinta
Bersemi cinta
Ku harap kita kan selamanya cinta

LAGU LATAR DRAMA SURI HATI MR PILOT

Redha-Irfan Haris

Tuhan Tolonglah bukakan
Cinta Dan kasih dalam hidupku
Waktu Kan menyepi
Kian Pergi membawaku
Saat Ternantiku akan rahmat-Mu

Ku Imbasi jalan yang berliku
Penuh gelap bisa dan harusku takutkan
Merantai jiwaku
Berat hatiku menanggung
Usah biar hidupku tuk hanyut lagi

Tanpa redhamu aku sakit
Menahan Rasa pedihnya berdosa
Berikan Sinar dalam hatiku
Saat Bila engkau terima ampunanku
Terangi Dengan cahaya hikmah-Mu

Tanpa Redhamu aku sakit
Menahan Rasa pedihnya berdosa
Berikan Sinar dalam hatiku
Saat Bila engkau terima ampunanku

Tanpa Redhamu aku sakit
Menahan Rasa pedihnya berdosa
Berikan Sinar dalam hatiku
Saat Bila engkau terima ampunanku

Terangi Dengan cahaya hikmah-Mu
Terangi Dengan cahaya hikmah-Mu

Kredit : 1liriklaguu

Aku Cuma Punya Hati-Mytha Lestari

Dulu saat ku siap mati untuk mu 
Kamu tak pernah menganggap aku hidup 
Dulu saat semua ingin ku pertaruhkan
Kamu tak pernah percaya cinta sejati ku 

Aku cuma punya hati 
Tapi kamu mungkin tak pakai hati 

Kamu berbohong aku pun percaya 
Kamu lukai ku tak peduli 
Coba kau fikir dimana ada cinta seperti ini 

Kau tinggalkan aku ku tetap disini 
Kau dengan yang lain ku tetap setia 
Tak usah tanya kenapa aku cuma punya hati
Aku cuma punya hati
Tapi kamu mungkin tak pakai hati 
Kamu berbohong aku pun percaya 
Kamu lukai ku tak peduli
Coba kau fikir dimana ada cinta seperti ini 
Kau tinggalkan aku ku tetap disini 
Kau dengan yang lain ku tetap setia 
Tak usah tanya kenapa aku cuma punya hati 
Woowoowoowooooo
Kamu berbohong aku pun percaya 
Kamu lukai ku tak peduli 
Coba kau fikir dimana ada cinta seperti ini 
Kau tinggalkan aku ku tetap disini 
Kau dengan yang lain ku tetap setia 
Tak usah tanya kenapa Oooou 
Tak usah tanya kenapa aku cuma punya hati

Credit :musixmatch

Wahai Kekasih-Katahati

Cinta ini hanya untukmu.. Cinta ini hanya milikmu..
Takkan mungkin aku bertahan bila berpisah dengan kamu..
Maafkanlah aku kasihku bila ada luka dariku..
Ku berjanji demi hidupku.. Ku akan menjaga Hatimu…

(Chorus)
Wahai kekasih pujaankuu.. Terimalahh cintakuu.. Ku ingin memilikimuu..
Wahai kekasih impiankuu.. Terimalahh dirikuu.. Apa adanya akuu..
Maafkanlah aku kasihku bila ada luka dariku..
Ku berjanji demi hidupku.. Ku akan menjaga Hatimu…

(Repeat Chorus)

Wahai kekasih pujaankuu.. Terimalahh cintakuu.. Ku ingin memilikimuu..
OHH.. Wahai kekasih impiankuu.. Terimalahh dirikuu.. Apa adanya akuu..

Wahai kekasih pujaankuu.. Terimalahh cintakuu.. Ku ingin memilikimuu..
OHH.. Wahai kekasih impiankuu.. Terimalahh dirikuu.. Apa adanya akuu..
Maafkanlah aku kasihku bila ada luka dariku..
Ku berjanji demi hidupku.. Ku akan menjaga Hatimu…

Tak Akan Pernah Jauh-Katahati

Bukan untuk yang pertama
Ku rasakan cinta yang berbunga
Bukan untuk yang pertama
Ku rasakan rindu yang menggebu

Dan ku berharap
Semua ini takkan berakhir lagi

Aku akan selalu berada dekatmu
Takkan pernah ku jauh
Dan semoga selalu bersemi di hati
Cinta yang terakhir

Semalam ku memimpikan
Berdua mengarungi samudera
Saling berbagi bahagia
Dan berjanji untuk setia

Dan ku berharap (berharap)
Semua ini takkan berakhir lagi

Aku akan selalu berada dekatmu
Takkan pernah ku jauh
Dan semoga selalu bersemi di hati
Cinta yang terakhir

Aku akan selalu berada dekatmu
Takkan pernah ku jauh
Dan semoga selalu bersemi di hati
Cinta yang terakhir

Aku akan selalu berada dekatmu
Takkan pernah ku jauh
Dan semoga selalu bersemi di hati
Cinta yang terakhir

Kredit : printlyrics

Post a Comment

2 Comments

  1. Banyak rupenya OST cite ni.. Adehh tak mengikut perkembangan langsung lea ni ye.. hehe

    ReplyDelete
  2. tak tengok langsung cerita ni...xde astro...hahaha..nak layan youtube xde masa lagi

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.