Tempat Menarik Di Pahang

Sunday, January 03, 2016

Negeri Pahang pula terkenal dengan tanah tinggi yang menjadi tumpuan utama pelancong. Antaranya Cameron Highland, Genting Highland, Bukit Fraser dan Bukit Tinggi. Selain itu, banyak tempat tempat menarik untuk percutian atau aktiviti lain

Tanah Tinggi Cameron/Cameron Highlands

Bukit Tinggi

http://www.azhafizah.com/


http://www.azhafizah.com/

Bukit Fraser

http://www.azhafizah.com/

Bukit dan Gunung Lain Yang Menarik di Pahang

Gunung Tahan

Gunung Irau

Pine Tree Trail Bukit Fraser

Gunung Berembun 

Gunung Jasar

Gunung Perdah

Gunung Rajah

Gunung Tapis

Gunung Benom

Gunung Gagau 

Gunung Senyum 

Gunung Lerek 

Gunung Serudom

Gunung Palas 

Gunung Pulang 

Gunung Ulu Bakar 

Gunung Irong

Gunung Ulu Kemapan

Gunung Bujang

Bukit Panorama

Bukit Angus

Bukit Tujuh

Bukit Tapah

Bukit Chini

Hutan dan Taman Negara Pahang

Taman Negara

Taman Rimba Kenong

Taman Negara Endau-Rompin 

http://www.azhafizah.com/

Air Terjun menarik di Pahang

Air Terjun Sungai Pandan, Kuantan

Air Terjun Teladas, Maran 

Air Terjun Chamang/Air Terjun Chemong, Bentong

Air Terjun Pelangi, Sg. Lembing

Air Terjun Berkelah, Maran

Air Terjun Lata Jarum, Raub

Air Terjun Pulau Chekas, Raub

Air Terjun Lata Meraung, Jerantut

Air Terjun Bukit Bertangga, Felda Kumai, Bera

Tasik menarik di Pahang

Tasik Bera

Tasik Chini

Gua menarik di Pahang

Gua Charas, Kuantan 

Gua Kota Gelanggi, Jerantut

Gua Gunung Senyum, Temerloh

Gua Bama, Kuala Lipis

Gua Kechil, Raub

Pantai menarik di Pahang

Pantai Menarik di Kuantan

Pantai Cherating http://www.azhafizah.com/

Pantai Teluk Chempedak 

Pantai Batu Hitam

Pantai Sungai Ular

Pantai Balok

Pantai Gebenghttp://www.azhafizah.com/

Pantai Tanjung Gelang, Pelabuhan Kuantanhttp://www.azhafizah.com/

Pantai Kampung Sungai Karang Pantai

Pantai Beserah

Pantai Taman Gelora 

Pantai Sepat/Tanjung Sepat 

Pantai Menarik di Pekan 

Pantai Nenasihttp://www.azhafizah.com/

Pantai Cheruk Paloh

Pantai Kuala Pahang

Pantai Batu 16

Pantai Menarik di Rompin

Pantai Rantau Panjang

Pantai Pulau Lang

Pantai Kuala Pontian

Pantai Janglau Pantai

Pantai Kuala Tanjung Gemuk

Pantai Kuala Rompin

Pulau di Pahang

Pulau Tioman

Tempat Menarik lain di Pahang

Pusat Perlindungan Hidupan Liar Krau

Bangunan lama Ibu Pejabat Polis Daerah Raub

http://www.azhafizah.com/

Istana Leban Tunggal 

Masjid Sultan Abdullah

Taman Tasik Sultan Abu Bakar 


Muzium Sungai Lembing

Tanah Aina

Glamping Caravan Serai 

Ada lagi tak tempat tempat menarik di Pahang yang korang tahu? Kalau tahu, sila tinggalkan komen ye. Terima kasih.

Sumber gambar dan maklumat dari sendirian berhad, google, wikipedia dan blog

5 comments

  1. wahhh banyak jugak tmpt menarik kt pahang yg famous rasa nya yg ke 3 keatas :)

    ReplyDelete
  2. IN SHAA ALLAH, nanti nak bawak anak-anak jalan pahang. suka pahang sebab banyakl lagi tempat yg belum explore. hehe..

    ReplyDelete
  3. banyak pantai n pulau kan.. wishlish 2016 juga laa

    ReplyDelete
  4. rindunya nak main pasir pantai..tunngu lah laki ajak balik kg dulu :)

    ReplyDelete
  5. Tak sangka, rupanya banyak sangat-sangat tempat menarik kat Pahang nie. Baru sikit jelajah.. Terima kasih,Azhafizah

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.