Cara Ambil Gambar Produk/Objek Lebih Menarik

Sunday, January 03, 2016

Entry sebelum ni Fiza ada share DIY Light Box dan entry ni lebih kurang sama hasilnya tapi tak perlukan kotak cuma menggunakan sedikit props dan teknik mengambil gambar yang betul untuk sebarang produk atau objek jadi lebih menarik dan cantik. Sangat sesuai gunakan cara ni untuk buat produk review kan.

Cara ambil gambar produk/ Objek Lebih Menarik

http://www.azhafizah.com/

Sebahagian tips yang dikongsian, perlukan cahaya yang cukup terang dan reflector. Reflector mestilah bewarna putih ye.
http://www.azhafizah.com/

Atau paling paling malas boleh gunakan cara macam ni. Hasil gambar tetap cantik, macam biasa gunakan kertas putih.
http://www.azhafizah.com/

Kalau dah jemu dengan berlatar belakangkan warna putih, boleh cuba gunakan fabric. Idea Fiza, gunakan kain guni tu untuk nampak lebih classic. Lebih kurang material dalam gambar ni cuma kain guni dia nampak kasar sikit.
http://www.azhafizah.com/

Best kan tengok gambar cantik dan menarik macam ni. Rugilah kalau dah share tips tapi tak guna. Jom kita pratikkan nanti untuk letak gambar yang lebih menarik dalam blog sendiri. 

7 comments

  1. Selalu buat sendiri. Letak kertas A4 je.

    ReplyDelete
  2. bagus tips ni, patotla tgk gmbar cantik2 je, hehe

    ReplyDelete
  3. kami memang tak pandai nak amik gambar cantek2..jeles tengok orang snap photo bukan main cantek lagi

    ReplyDelete
  4. hehehe kreatif! patut cantik gambar2 nyaa

    ReplyDelete
  5. kena banyak ambil tahu skill untuk ambil gambar.lebih2 lagi yang jual produk ni.

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.