Keunikan Bercuti di Chengal Retreat Resort/ Chengal Hill Retreat di Janda Baik, Pahang

Sejak dua tiga menjak ni banyak pulak tempat menarik untuk bercuti. Situ nak pergi, sini nak pergi. Plannya tidak! Sudahnya masuk dalam blog dulu. Nanti senang nak plan cuti cuti kan. Salah satu tempat yang menarik yang unik yang rare adalah Chengal Retreat Resort/ Chengal Hill Retreat di Janda Baik, Pahang.

Chengal Retreat ini terletak di Pahang iaitu lebih tepat di Kuala Lurah, Kampung Janda Baik.

Keunikan Chengal Retreat Resort ni memang tak dapat disangkal lagi sampai rata rata telah menviral tempat ni. Kawasannya pula bertemakan alam sekitar suasana kampung/hutan yang mendamaikan.
http://www.azhafizah.com/

Yang uniknya terdapat pada design dan bentuk bentuk chalet yang ada. 
http://www.azhafizah.com/

Dapat pulak menginap di sini satu malam pun dah kira berbaloi. Cantiknya!

Bercuti bersantai di sini cukup menenangkan fikiran melihat keindahan sekitarnya.
http://www.azhafizah.com/

Bagi mereka yang suka berkhemah boleh memilih untuk berkhemah di sini.
http://www.azhafizah.com/

Agak agak panas, boleh berendam je. Mesti sejuk ya amat!
http://www.azhafizah.com/
Sumber gambar dari google

Antara aktiviti yang boleh dilakukan seperti mandi sungai, Jungle trekking, memanah, ATV, 4x4 dan macam²aktiviti lagi. Excited nak pergi sini!

Lokasi Chengal Retreat Resort/ Chengal Hill Retreat

Lot 8537 Kuala Lurah, Kampung Janda Baik, Pahang, Malaysia. 

Kadar sewa di Chengal Retreat per night 

(price per night does not include meals)

Riverside Chalet RM600 for 4 person (upstairs and downstairs)

upstairs only RM350 (2 person)
downstairs only RM250 (2 person)
queen sized bed (each floor)
toilets on each floor

Dorm Style Chalet RM800 for 9 person

single sized bed
3 toilets personally for Dorm Style Chalet provided

Water Chalet RM750 for 7 person

2 rooms (toilet provided in each room)
2 queen sized bed and 3 single sized bed

Apachi RM250 for 2 person (each unit) 

3 units available
2 single sized bed (each unit)
toilet provided separately (outside of units)

Children above 7 are counted as 1 person
26 PERSON MAX (untuk sewa the whole place)
Check In - 2pm
Check Out - 12pm

Activities/services provided

Mandi sungai
BBQ pit (food not included)
Camping/Glamping

Local activities (urusan dilakukan di sana)

Sewa basikal
ATV
4x4 ride
Jungle trekking
Archery

NO OFFERS UNLESS STATED

For any reservations contact:
*Nik Rahmat - 010 4338 887
*Nik Afiq -011 11890 700

STRICTLY FOR TEXT & WHATSAPP ONLY

Untuk maklumat lanjut
Facebook : www.facebook.com/chengalresort
with love,
Sihatimerahjambu

Comments

  1. Cantiknya! boleh masuk wishlist percutian ni!

    ReplyDelete
  2. cantiknya kawasan dia.malam2 mesti sejuk ni..

    ReplyDelete
  3. Nak pergi la bulan 2 nanti... subhanaAllah bestnyaaa.. tak tahu ada tempat yang best kat Janda baik ni

    ReplyDelete
  4. Wah cantiknya.. ni yang rasa nak pergi ni.. nanti baby fateh dah besar dah pandai jalan nak ajak la suami bercuti ke sini..

    ReplyDelete
  5. cantiknya pemandangan.. masuk wishlist utk cuti2 hujung tahun ni

    ReplyDelete
  6. kalau datang sini rasa tak sempat buat aktiviti..ralit je ambil gambar banyak2

    ReplyDelete

Post a Comment

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi kata-kata maki hamun atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.