Tanah Aina Berkonsepkan 'Back To Nature'

Wednesday, January 06, 2016

Assalamualaikum/Salam Sejahtera
Satu tempat menarik yang buatkan korang pasti jatuh cinta dengan keindahan suasananya iaitu Tanah Aina yang berkonsepkan 'Back To Nature'. Tanah Aina terdapat di Pahang (Bentong & Raub) dan di Johor ( Desaru) dan diberi nama Tanah Aina Farrah Soraya, Tanah Aina Farouq, Tanah Aina Fareena, Tanah Aina Farhana, Tanah Aina Azareena dan Tanah Aina Fahad.

Setiap lokasi Tanah Aina mempunyai keunikan dan tarikan tersendiri. Jangan sampai rambang mata nak pergi mana satu sebab semuanya macam best untuk dikunjungi. Kalau bajet lebih, bolehlah pergi semua tempat tempat Tanah Aina ni.

Tanah Aina Resort offers an unforgettable authentic eco-tourism experience set in the deep rainforest jungle of Malaysia without guests having to entirely give up on modern comforts. Altogether Tanah Aina organization comprises 4 locations in Bentong and Raub, Pahang and 1 in Desaru, Johore; each Tanah Aina Resort is unique and serves its own purpose in preserving nature, making your holiday retreat memorable.
  • Tanah Aina Farrah Soraya in Bentong, Pahang, Malaysia
  • Tanah Aina Farhana in Desaru, Johor, Malaysia
  • Tanah Aina Fareena in Lentang, Karak, Pahang, Malaysia
  • Tanah Aina Azareena Seafood Steamboat Restaurant in Bentong, Pahang, Malaysia
  • Tanah Aina Farouq in Raub, Pahang, Malaysia
  • Tanah Aina Fahad in Ulu Dong, Raub, Pahang, Malaysia

 Tanah Aina Farrah Soraya Bentong, Pahang



Tanah Aina Azareena Seafood Steamboat Restaurant in Bentong, Pahang


Tanah Aina Farouq in Raub, Pahang




Tanah Aina Fahad in Ulu Dong, Raub, Pahang


Tanah Aina Fareena in Lentang, Karak, Pahang

Tanah Aina Farhana in Desaru, Johor


Rasa rugi pulak kalau tak jatuh cinta walau hanya dengan tengok gambar je kan. Kalau dapat pergi singgah sini, seronok juga. So korang set the date lah lepas ni. Honeymoon kat sini pun best juga tapi memandangkan harganya yang agak mahal juga. Kenalah menabung dulu ye.

Untuk Maklumat Lanjut

Fanpage Tanah Aina

Website Tanah Aina

www.tanahaina.com
Terima kasih untuk blogger dalila sebab suggest tempat ni. ^__^
With Love, Sihatimerahjambu

5 comments

  1. Bestnya Tanah Aina ni.. dulu pernah baca majalah pasal wardina bawak anak2 dia cuti kat sini ^^

    ReplyDelete
  2. Boleh masukkan dalam list tempat bercuti tahun 2016 ni..
    nak kena bodek husband lebih2 skit ni...

    ~Admin : My New Blogger ~
    http://munirahmustafar84.blogspot.my

    ReplyDelete
  3. mmg dalam wishlist nak prgi dengan kawan2 ;)

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.