Header Ads

Latest Update
recent

Tips Menjimatkan Data Internet

Pantang on data mobile internet, kalau dah buka bermacam apps memang cepat je habis data tu kan. Internet slow satu hal lagi. Sabar sabar. Nak tahu tips menjimatkan data internet, boleh cuba cara ni. Kalau nak cuba, boleh cuba. Fiza belum cuba lagi, sebab jarang on data. Mana tahu berkesan kan. Bolehlah jimat data sikit. 

http://www.azhafizah.com/

TIPS MENJIMAT DATA INTERNET


4 Apps perlu di ubah setting

Facebook

1. buka facebook
2. Pilih app settings
3. Pilih video-play
4. Pilih off/wifi only

Telegram

1. Buka telegram, klik bahagian atas sebelah kiri
2. Pilih setting
3. Pilih "when using mobile data"
4.Hilangkan semua tanda "tick" dalam kotak.

Play Store

1. Buka play store
2. Pilih setting
3. Pilih "auto-update apps"
4. Pilih "auto-update apps over wifi only"

Whatsapp

1. Buka apps whatsapp
2. Pilih setting
3. Pilih "chat settings"
4. Pilih "media auto-download"
5. Pilih "when using mobile data"
6. Hilangkan semua tanda "tick"


Silalah  mencuba Tips Menjimatkan data internet. Kalau ada yang dah mencuba, sila berikan komen sejauh mana penjimatan data internet ni.


1 comment:

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.