Header Ads

Latest Update
recent

Tips Mudah Azam Kurangkan Berat Badan 2016

Nak kurus! Nak kurus! Nak kurus! Itulah azam seorang perempuan yang sentiasa carry forward dari tahun ke tahun sebabnya tak pernah nak tercapai. Kalau tak usaha, mana nak dapat kan? Kevin Zahari ada kongsikan 9 Tip mudah azam kurang berat badan 2016 sekaligus dapat membantu seseorang menjadi kurus.

Harap azam awak awak semua tercapai lah ye untuk tahun 2016 ni.
http://www.azhafizah.com/
Sumber gambar dari Fanpage Kevin Zahari

Tips Mudah Azam Kurangkan Berat Badan 2016

1. Bermula dengan niat.
(Apakah motivasi anda?)

2. Goal Setting
( Pastikan ada matlamat yang spesifik (berapa kg dan bila?))

3. Get Know- How
(Jangan belasah je. Pastikan anda betul betul tahu what to do)

4. Kongsi pelan anda
(ini umpama official declaration)

5.Positives Surrounding
(Dekati diri dengan individu yang mempunyai harapan & matlamat sama. Ala ala cabaran jom kurus)

6. Beli apps!
(apps boleh membantu dan apa salah kalau belanja untuk apps yang berkualiti. Don;t be cheap!)

7. Kemaskan Dapur
(buang atau sedekah benda yang agak merepek)

8. Biar realistik
(jangan too drastik. Biar kekal)

9. Bermula 1st Januari
(Jangan delay the new you. Ia semua dalam tangan sendiri)

Okay, itu je tips yang Kevin Zahari kongsikan dan Fiza kongsikan di sini. Sempat lagi nak join tu. Semoga berjaya!

3 comments:

  1. Cita2 nak kurus tapi hobi makan makan dan makan ..hehehe^^

    ReplyDelete
  2. Alamak...dah nak masuk tahun baruuuu..sobsss..azam kelautttt gihtuuuu

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url, mengandungi kata-kata maki hamun, soalan yang jawapannya terang lagi bersuluh ada dalam entri, atau tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Begitu juga dengan unknown profile. Harap Maklum.

Sekian Terima kasih.

Powered by Blogger.